enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Trafik Sigortasında Neler Değişti

Arabası olanlara güzel haberler var. Peki Trafik sigortasında neler değişti?

Trafik Sigortasında Neler Değişti
24 Haziran 2021 14:26 | Son Güncellenme: 24 Haziran 2021 14:27
A+
A-

Trafik sigortasındaki eksiklikler ve problemli konular TBMM’ye verilen kanun teklifiyle görüşüldü ve gerekli düzenlemeler yapılarak yasalaştı. Peki Trafik sigortası kanunuyla neler değişti?
Türkiye’de araba sahiplerinin sürekli mağdur olduğu konulardan biri olan trafik sigortasında çok büyük bir düzenleme gerçekleştirildi.

Türkiye’deki milyonlarca araç sahibinin merakla beklediği trafik sigortasıyla ilgili düzenleme Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda görüşülerek kabul edildi. Yasalaşan kanun teklifiyle birlikte sigorta sektörünün önünde bir sorun olarak bekleyen ve vatandaşların mağdur olmasına neden olan problem çözülmüş oldu.

Yasalaşan kanun teklifi ile birlikte trafik sigortasında gereksiz vekalet ödemeleri sigortalının üzerine yük olmayacak bunla beraber ve araçlardaki hasar süreleri daha da çabuk hallolacak. Yani bu düzenlemeyle Trafik sigortası alanında oluşan mağduriyetler azalacak

YENİ TRAFİK SİGORTASINDA NELER DEĞİŞTİ?

Değer kaybı tazminatında aracın piyasa değeri, kullanılmışlık düzeyi, hasara uğrayan parçaları ile hasar tutarı dikkate alınacak.
Destekten yoksun kalma tazminatı, ulusal doğum ve ölüm istatistikleri kullanılarak hazırlanan hayat tablosu ve zorunlu mali sorumluluk sigortası genel şartlarında yüzde 2’yi geçmemek üzere belirlenen iskonto oranı esas alınarak hayat anüiteleri ile genel kabul görmüş aktüerya kurallarına uygun olarak hesaplanacak.
Sürekli sakatlık tazminatında, ulusal doğum ve ölüm istatistikleri kullanılarak hazırlanan hayat tablosu ve zorunlu mali sorumluluk sigortası genel şartlarında yüzde 2’yi geçmemek üzere belirlenen iskonto oranı ve sürekli sakatlık oranı esas alınarak hayat anüiteleri ile genel kabul görmüş aktüerya kurallarına uygun olarak hesaplanacak.

Trafik Sigortasında Neler Değişti

Trafik Sigortasında Neler Değişti

Yasayla zorunlu mali sorumluluk sigortası dışında kalan hususlara da ekleme yapılıyor. Buna göre, destekten yoksun kalan hak sahibinin, destek şahsının kusuruna denk gelen tazminat talepleri; gelir kaybı, kar kaybı, iş durması ve kira mahrumiyeti gibi dolaylı zararlar; hasar sebebiyle trafikten çekme veya hurdaya çıkarılma işlemi görmüş araçların değer kaybı tazminatı talepleri zorunlu mali sorumluluk sigortası dışında kalacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.