Tekvîr Sûresinin Faziletleri, Anlamı, Şifası, Konusu, Gizemi ve Sırları
Tekvîr Sûresi, Mekke döneminin ilk yıllarında nâzil olmuştur. Buhârî ve Tirmizî’nin el-CâmiǾu’ś-śaĥîĥ’lerinde “İze’ş-şemsü küvvirat” adıyla geçer. Bazı kaynaklarda sadece “Küvvirat” ismiyle de anılır
Mekke döneminde inmiştir. 29 âyettir. Sûre, adını birinci âyette geçen “küvviret” fiilinin mastarından almıştır. Tekvîr, dürmek demektir. Sûrede başlıca, kıyamet, vahiy ve peygamberlik konuları ele alınmaktadır.
Tekvîr Sûresinin konusu
Kıyametin kopmasını ve Kur’an’ın vahiy ürünü oluşunu konu alan Tekvîr sûresinde Allah tarafından konulan tabiat kanunlarının değiştirilerek güneşin, yıldızların, dağların, denizlerin, vahşi hayvanların tersine çevrileceğine temas edilir; ardından büyük hesap gününün kısa tasviri yapılır ve o gün kişinin ebedî hayat için önceden neler hazırladığının bilincinde olacağı belirtilir.
Tekvîr Sûresinin Faziletleri, Anlamı, Şifası, Konusu, Faydası, Gizemi ve Sırları
Resûlullah (s.a.v) buyurdu ki: “Kim, Tekvîr sûresini (vird olarak) okursa, (amel defterlerinin açıldığı o günde) Allah, onun ayıbını ifşâ ederek, rezil, rüsvâ etmekten korur.” (Beyzâvî)
İbn Ömer’den (r.a) nakil: “Kim, kıyamet gününü müşâhede etmek isterse, Tekvîr, İnfitâr ve İnşikak sûrelerini okusun, kıyâmeti gözleriyle görmüş gibi olur.”
Müşküllerin halli için, 7 defâ okunur.
BÜYÜ, NAZAR, HASED VE SİHİRDEN KORUNMAK İÇİN TEKVİR SURESİ
Bu sûrenin okunduğu ev, büyü, sihir, nazar ve hased gibi kötülüklerden korunur.
Saklı sihir ve büyü cinsinden bir şeyin bulunması için okunur.
Bu sûreyi okuyandan büyü tesiri kalkar.
Her kim, bu sûreyi yağmur yağdığı zaman okuyup, duâ ederse, duâsı kabul edilir.
Abese Sûresinin Faziletleri, Anlamı, Şifası, Konusu, Gizemi ve Sırları