Tebbet Suresi Türkçe Okunuşu ve Anlamı (Tebbet Suresinin Gizemi)
Tebbet, “kurusun” mânâsına bedduadır. Ebû Leheb hakkında inmiştir. Zira o, eziyet etmek kasdıyla Resûlullah (s.a.s.)’ın yoluna gizlice diken koymuş, bu işte kendisine karısı da yardım etmişti.
Tebbet suresi Okunuşu, Tebbet Suresi Anlamı, Diyanet, Tebbet Duası, 21 Tebbet Suresi ne için okunur? Tebbet suresinin okunuşu nasıl? Tebbet Suresinin Türkçe anlamı nedir? Tebbet Suresi ilk 2 ayeti ne için okunur? Tebbet Suresi kaçıncı sure? 21 Tebbet Sûresi ne için okunur? Tebbet suresi ne anlatmak istiyor? Tebbet Suresinin Özellikleri Nelerdir?
Tebbet Suresi Türkçe okunuşu ve Gizemi, Tebbet Sûresi, “Mesed sûresi” diye de anılır. Fâtiha Sûresi’nden sonra Mekke’de inmiştir, 5 (beş) âyettir. (Bir rivayete göre Şuarâ sûresinin 124. âyeti gereğince Efendimiz (s.a.s.) yakın akrabasını çağırarak, onları İslâm’a dâvet etmişti. Amcası Ebû Leheb galiz sözler sarf ederek, “Bizi bunun için mi çağırdın?” demişti. Bunun üzerine bu sûre indi.)
Tebbet Suresi Türkçe Okunuşu
Bismillahirrahmânirrahîm.
1- Tebbet yedâ ebî lehebin ve tebbe
2- Mâ eğnâ anhü mâlühû ve mâ keseb
3- Seyeslâ nâren zâte leheb
4- Vemraetühû hammâletelhatab
5- Fî cî dihâ hablün min mesed
Tebbet Suresi Anlamı
Rahmân ve Rahîm (olan) Allah’ın adıyla.
1. Ebu Leheb’in iki eli kurusun! Kurudu da.
2. Malı ve kazandıkları ona fayda vermedi.
3. O, alevli bir ateşte yanacak.
4. Odun taşıyıcı olarak karısı da (ateşe girecek).
5. Ve boynunda hurma lifinden bükülmüş bir ip olduğu halde
Tebbet Sûresinin Faziletleri, Anlamı, Şifası, Okunuşu, Faydası, Konusu, Gizemi ve Sırları
Resûlullah (s.a.v) buyurdu ki: “Her kim, Tebbet sûresini okursa, ümidim var ki, Allah, o kimseyi Ebû Leheb ile bir makâmda toplamaz.”
Bu sûreyi, bin kere okuyan bir kişinin düşmanı helâk olur.
(Kaynak: Surelerin Esrarı Muhammed Hikmet)
Resulullah (s.a.v) buyurdu ki: “Her kim, Tebbet suresini okursa, ümidim var ki, Allah, o kimseyim Ebu Leheb ile bir makamda toplamaz.”
Bu sureyi, bin kere okuyan bir kişinin düşmanı helak olur.
(Ebû Leheb, Hz. Peygamber (s.a.s.)’in amcası olmasına rağmen ona düşmanlık edenlerin en başında geliyordu. Karısı Ümmü Cemil de bu düşmanlığında kocasına katılır, hatta zaman zaman dikenli çalılar taşıyıp Hz. Peygamber (s.a.s)’in geleceği yollara dökerdi. Sûrede, bunların hem bu düşmanlıkları, hem de bu yüzden uğrayacakları azap dile getirilmektedir.
Nasr Sûresinin Faziletleri, Anlamı, Şifası, Okunuşu, Faydası, Konusu, Gizemi ve Sırları