enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Taşköprü sarımsağı hasadı başladı: Çiftçi fiyatlar için umutlu

Taşköprü sarımsağı hasadı başladı. Sarımsak üreticileri bu yıl fiyat için umutlu olduklarını söyledi.

Taşköprü sarımsağı hasadı başladı: Çiftçi fiyatlar için umutlu
14 Temmuz 2022 09:47
A+
A-

Taşköprü sarımsağı, bu yıl yaklaşık 20 bin dekar alanda üretilirken 25 bin ton civarında rekolte bekleniyor.

Taşköprü Kaymakamı Çağlar Partal, AA muhabirine yaptığı açıklamasında sarımsağın ilçe için çok önemli bir ürün olduğunu söyledi.

Taşköprü için heyecanlı bir zaman diliminin yaşandığını ve herkesin sarımsak tarlasında olduğunu söyleyen Partal, “Çünkü sadece ekeni değil, bütün Taşköprü’yü etkileyen bir süreç. Tohumumuza da güveniyoruz. Her zamanki gibi aynı kaliteyle Taşköprü sarımsağı üretilmiş olacak, raflardaki yerini alacak.” dedi.

Taşköprü sarımsağı fiyatı için geçen seneye göre daha umutluyuz diye konuşan Taşköprü Kaymakamı Partal, “İnşallah Taşköprülü çiftçimiz, emeğinin karşılığını tam olarak alacak” açıklamasında bulundu.

“SARIMSAKTA BU YIL DAHA İYİ BİR FİYAT OLACAK”

Taşköprü sarımsağı üreticisi Hamdi Çevik ise bazı sarımsak tarlalarında rekolte düşüklüğü olduğunu ifade ederek, “Ancak yüzde 80’inde rekolte güzel.” dedi. Sarımsak hasadın ardından 5 gün daha tarlada bekleyeceğini söyleyen Çevik, “Sarımsak yetiştirmesi çok zor. İnşallah bu yıl daha iyi bir fiyat olacağını düşünüyoruz.” diye konuştu.

Sarımsak işçisi Hacer Urgancı ise Taşköprü sarımsağının şubat ayında ekiminin, temmuz ayında ise hasadının yapıldığını anlatarak, “Sarımsak çok emek isteyen bir ürün. Taşköprü sarımsağı çok kaliteli. Hasat 15 gün daha devam eder.” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.