enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Tarçının Faydaları Nelerdir? (Tarçının Sağlığa Faydaları Nelerdir?)

Tarçın, hem baharat hem de geleneksel ilaç olarak uzun süredir kullanılmaktadır.

Tarçının Faydaları Nelerdir? (Tarçının Sağlığa Faydaları Nelerdir?)
5 Ekim 2022 16:15
A+
A-

İşte tarçının sağlığa faydaları; 

Anti-viral, anti-bakteriyel ve anti-mantar

Tarçın birçok tıbbi ve yatıştırıcı özelliğe sahip olduğu düşünülür ve Çin bitkisel tıbbında sıklıkla kullanılır. Tarçının kendine özgü kokusu ve tadı, kabuğunda bulunan sinnamaldehit adı verilen uçucu yağlardan gelir. Sinnamaldehit, anti-viral, anti-bakteriyel ve anti-fungal özellikler gösterir.

Bağırsak sağlığını destekleyebilir

Tarçın dahil bazı baharatlar prebiyotik özelliklere sahiptir . Bu bakteriler, bağırsaklarınızdaki bakteri dengesinin yeniden sağlanmasına yardımcı olabilir, sindirim sağlığını destekleyebilir ve sindirim sorunlarını hafifletebilir .

Kan basıncını yönetmeye yardımcı olabilir

Tarçın tüketiminin kan basıncında kısa süreli bir azalma ile ilişkili olduğunu gösteren bazı kanıtlar vardır . Kanıtlar umut verici olsa da, daha erken ve daha uzun süreli rastgele kontrollü çalışmalara ihtiyaç var.

4. Kan şekerini ve tip-2 diyabet riskini düşürür

Tarçın, kan şekerini yönetmeye yardımcı olduğu için bir üne sahiptir . Bunu , kan dolaşımına giren glikoz miktarını yönetmek ve kan şekeri yönetim hormonu insülini taklit etmek de dahil olmak üzere bir dizi farklı mekanizma ile yapıyor gibi görünüyor .

İnsan denemeleri umut vericidir ve tarçının diyabetlilerde açlık kan şekeri düzeylerini düşürmede orta derecede bir etkisi olabileceğini düşündürmektedir.

Yaşlanan beyin için faydalı olabilir

Alzheimer gibi durumlar yaşlandıkça daha sık görülür ve beyin hücrelerinde ilerleyici bir bozulma ile karakterize edilir. Alzheimer’da beyinde protein parçalarının birikmesi, kişinin düşünmesini ve hatırlamasını yavaşlatarak etki eder. Tarçın, bu proteinlerin oluşumunu engellediği görülen iki bileşik içerir . Bu kanıtların çoğu hayvan çalışmalarından elde edildi, bu nedenle insanlar üzerindeki etkileri konusunda öğreneceğimiz daha çok şey var.

Daha İyi Bir Cilt

Tarçınının özellikle akneye neden olduğu bilinen bakteri türleriyle savaşır. Ayrıca tarçının cildinizin daha genç görünmesine yardımcı olabilecek kolajen üretimini artırabilir.

Bakterilerle Savaş

Tarçın, insanları hasta eden birçok bakteri türüyle savaşabilir. Belki de gıdalarda ve kozmetiklerde doğal bir koruyucu olarak kullanılabilir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.