enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Tamamen Tuz Tüketmeyi Bırakırsanız Vücudunuza Ne Olabilir?

Diyetinizde tuz tüketimini azaltmak sağlığınızı iyileştirebilir ancak beklemediğiniz bazı etkileri de olabilir.

Tamamen Tuz Tüketmeyi Bırakırsanız Vücudunuza Ne Olabilir?
8 Nisan 2023 17:47
A+
A-

Sodyum alımınızı azalttığınızda ne tür fiziksel değişiklikler bekleyebilirsiniz? Tuz yemeyi, özellikle sofra tuzu yemeyi bıraktığınızda vücudunuza ne olduğunu öğrenmek için okumaya devam edin.

Tuz yemeyi bıraktığınızda kan basıncınız düşer

Fast food ve patates kızartması için bir tutkunuz var mı ? Sinemaya gitmeyi ve büyük bir kova tereyağlı, tuzlu patlamış mısır almayı seviyor musunuz? Bu yiyeceklerin hepsi lezzetli olsa da, çok fazla yemek sağlığınız için kötü olabilir.

Çok fazla tuz aldığınızda, vücudunuz vücutta daha fazla su tutarak bunu düzenlemeye çalışır” dedi. Sonuç olarak, dolaşım sistemi üzerinde anında kan basıncını artıran önemli bir baskı yaratılır. Ve bu iyi bir şey değil. Ancak tuz yemeyi bırakırsanız kan basıncınız düşecektir.

Tuz yemeyi bıraktığınızda böbrekleriniz daha iyi çalışabilir

Yediğiniz sodyum miktarından doğrudan etkilenen sadece kan basıncınız değildir. Aksine, tuz, vücudunuzdaki diğer organlara oldukça ciddi zararlar verebilir. Böbrekler de yüksek miktarda sodyumdan etkilenebilir. Ek olarak, hipertansiyon çok sayıda organa zarar verir.

Normal, sağlıklı bir hayat yaşamak için böbreklerinizin iyi çalışmasına ihtiyacınız olduğu düşünülürse, bu uğraşmak isteyeceğiniz bir şey değil. Tuz yemeyi bırakırsanız böbreklerinizi bu sorundan kurtarabilirsiniz. Ayrıca, paketlenmiş et yerine taze et kullanmak, tuzsuz baharat ve çeşniler kullanmak ve çok fazla meyve ve sebze yemek gibi birkaç yararlı yol da sunarlar.

Tuz yemeyi bıraktığınızda böbrek taşı riskiniz düşer

Tuz tüketiminizin böbrek taşlarını etkileyebileceği başka bir şey daha var: böbrek taşları, Çok fazla tuz böbrek taşı geliştirme riskini artırabilir. Böbrek taşları, böbreklerinizin içinde oluşan tuz ve minerallerden oluşan küçük, sert birikintilerdir . Ancak küçük olmaları kendilerini tanıtmadıkları anlamına gelmez.

Daha önce bir böbrek taşınız olduysa veya olan birini tanıyorsanız, bunun ne kadar dayanılmaz derecede acı verici olabileceğini bilirsiniz. Bu amaçla, hiç sahip olmadıysanız, kendinizi son derece şanslı sayabilirsiniz.

Tuz yemeyi bıraktıktan sonra daha az şişkin hissedebilirsiniz

Yemeklerden sonra çok fazla şişkinlik ve şişkinlik yaşıyor musunuz? Ve vücudunuz çok fazla sıvı tuttuğu için ara sıra yüzünüz şişiyor mu? Tuzun bununla bir ilgisi olabilir. Sodyum, su tutmanın nedenlerinden biri olduğu için, tuz alımını azaltarak aslında vücudunuzdan daha fazla su salabilirsiniz. Daha az şişkinlik hissedebilirsiniz ve bu şişkinliği azaltmanın kolay bir yolu.

Tuz yemeyi bıraktığınızda kendinizi daha enerjik hissedeceksiniz

Şişkinlik hissi, sizi rahatsız ve sıkışık hissettirmekle kalmaz, aynı zamanda en sevdiğiniz kıyafetlerinize rahatça giyemezsiniz. Ancak tuzun başka bir potansiyel olumsuz etkisi ise enerji seviyenizi de düşürebilir ve kendinizi yorgun hissetmenize neden olabilir. Ve bu, günlük rutininize ciddi bir engel oluşturabilir.

Neyse ki, kendinizi düzenli olarak şişkinlikle mücadele ederken ve bu nedenle halsiz hissediyorsanız, tuz yemeyi bırakırsanız bu enerjinin bir kısmını geri alabilirsiniz. Bazı insanlar tuz alımını azaltırken su tutmanın azalması nedeniyle kendilerini daha enerjik hissedebilir, bu da onları daha hafif ve potansiyel olarak daha enerjik hissettirebilir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.