enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Son Dakika: Meteoroloji’den Kastamonu İçin uyarı Geldi (Çığ Tehlikesine Dikkat!)

“Kastamonu’nun kuzeyinde Cuma sabah saatlerinde yağmur şeklinde başlaması beklenen yağışların; kıyı kesimlerde kuvvetli yağmur(21-50 kg/m2), iç ve yüksek kesimlerde ise kuvvetli kar (10-25cm) yağışı şeklinde olacağı tahmin edilmektedir denilerek Çığ tehlikesine dikkat çekildi.

Son Dakika: Meteoroloji’den Kastamonu İçin uyarı Geldi (Çığ Tehlikesine Dikkat!)
18 Şubat 2022 07:46
A+
A-

Kastamonu ve İlçeleri Hava Durumu Nasıl Olacak?

Kastamonu ve ilçelerinde yaşanabilecek olumsuzluklara (Kıyı kesimlerde sel, su baskını, iç kesimlerde tipi şeklinde yağış, buzlanma ve don olayı ile beraber ulaşımda aksamalar, çığ tehlikesi ve dik yamaçlarda heyelan riski gibi) durumlara karşı çok daha dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” denildi.

Batı Karadeniz’de Beklenen Kuvvetli Yağışa Dikkat!

Kar Yağışı

Batı Karadeniz’de (Düzce, Bartın, Zonguldak, Karabük, Bolu, Kastamonu’nun kuzeyi) Cuma sabah saatlerinde yağmur şeklinde başlaması beklenen yağışların; kıyı kesimlerde kuvvetli yağmur(21-50 kg/m2), iç ve yüksek kesimlerde ise kuvvetli kar (10-25cm) yağışına dönüşeceği ve sebep olabileceği kıyı kesimlerde sel, su baskını, iç kesimlerde tipi şeklinde yağış, buzlanma ve don olayı ile beraber ulaşımda aksamalar, dik yamaçlarda heyelan riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Çığ Tehlikesine Dikkat!

Geçtiğimiz hafta ülkemizde gerçekleşen kar yağışları özellikle dağlık kesimlerde yüksek kar örtüsü oluşmasına sebep olmuştur. Önümüzdeki günlerde hava sıcaklıklarının yurt genelinde 3 ila 5 derece artması beklenmektedir.

Bu sebeplerden dolayı, yapılan son değerlendirmelere göre; Akdeniz Bölgesi’nin yüksek kesimlerinde (Toros Dağları), İç Anadolu’nun güneyinde ve doğusunda (Konya, Karaman ve Niğde’nin Toros Dağları kesimi ile Kayseri ve Sivas’ın yüksek kesimleri), Karadeniz Bölgesi’nin iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu Bölgesi’nde yüksek kar örtüsü bulunan eğimli yerlerde, önümüzdeki bir haftalık periyotta çığ tehlikesi bulunmaktadır.

Yetkililerin, vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olması, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yayınlayacağı rapor ve meteorolojik uyarıları takip etmeleri önem arz etmektedir denildi.

Kastamonu 5 Günlük Hava Durumu Tahmini

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.