enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Sivrisinek Isırığı Kaşıntısı Nasıl Geçer?

Çoğu insan sivrisinek ısırıklarının can sıkıcı gerçekliğine aşinadır. Bazen, ne kadar dikkatli olursanız olun, birden fazla, kaşıntılı ısırıklarla karşılaşırsınız.

Sivrisinek Isırığı Kaşıntısı Nasıl Geçer?
14 Eylül 2022 18:37
A+
A-

Sivrisinek ısırıkları, sıcak havaların ayırt edici özelliğidir. Isırıklar genellikle zararsız olsa da, bazıları komplikasyonlara neden olabilir. Sivrisinekler ısırır çünkü insan kanına çekilirler. Saatler sonra ortaya çıkmayabilecek ısırık, tipik olarak şişmiş, ağrılı veya kaşıntılı bir şişlik oluşturur.

Sivrisinekler hastalık taşıyabilir, ancak bir sivrisinek tarafından enfekte olma olasılığı büyük ölçüde yaşadığınız yere bağlıdır. Bir sivrisinek ısırığının neden olduğu bir diğer nadir sorun, ısırığın kendisine ciddi bir tepki vermesidir.

Sivrisinek ısırığınız varsa ve kurdeşen, nefes almada zorluk veya boğazda şişme gibi alerjik reaksiyon belirtileri geliştirirseniz hemen bir doktora başvurun. Bir sivrisinek sizi ısırdığında hemen hissetmeyebilirsiniz. Ancak ısırığın ardında bıraktığı şişlik, günlerce sürebilen kalıcı bir kaşıntı ile birlikte gelir.

Sivrisinek Isırığı Kaşıntısı Nasıl Geçer?

Sivrisinek Isırığı Kaşıntısı Nasıl Geçer?

  • Soğuk kompres uygulayın Birkaç dakika soğuk bir paket veya soğuk, nemli bir bez uygulayarak ısırığı yatıştırmayı deneyin.
  • Çayı içtikten sonra poşet çayları çöpe atmayıp buzdolabında saklayarak sivrisinek ısırıklarında serinletici ve kaşıntı giderici bir yöntem olarak kullanabilirsiniz.
  • Sivrisinek ısırıklarının kaşıntı ve alerjik etkilerini ortadan kaldırmak için fesleğen kullanabilirsiniz. Birkaç fesleğen yaprağı ile şişmiş bölgeyi ovmak hem ferahlatıcı hem de rahatlatıcı bir etki sağlayacaktır.
  • Ayrıca böcek ısırıklarına karşı yatıştırıcı etkisi olduğu bilinen yulaf ezmesini biraz su ile lapa haline getirip maske olarak ısırılan bölgeye uygulayabilirsiniz. Bir süre bekledikten sonra yıkayabilir ve cildinize uygun bir nemlendirici uygulayabilirsiniz.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.