enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Şişkinlik Nasıl Önlenir?

Şişkinlik birçok insan için yaygın bir sorundur, ancak şişkinliği nasıl önleyeceğinizi biliyorsanız, genellikle önlenebilir.

Şişkinlik Nasıl Önlenir?
9 Eylül 2022 08:34
A+
A-

Şişkinliğinizi azaltmak veya sağlıklı sindirimi desteklemek için bağırsak mikrobiyomunuzu iyileştirmek için atabileceğiniz birkaç adım vardır.

Bununla birlikte, şişkinliğiniz kalıcı ve ağrılıysa, katkıda bulunabilecek daha ciddi nedenleri dışlamak için doktorunuzu ziyaret etmelisiniz. Ayrıca şişkinlik ve rahatsızlığa neden olabilecek potansiyel diyet tetikleyicileri hakkında bir diyetisyenle konuşmanız gerekebilir. Peki şişkinliği nasıl önleyebilirsiniz?

ŞİŞKİNLİK NASIL ÖNLENİR

Yeme alışkanlıklarınızı değiştirin 

Aynı anda hem konuşup hem yemek yemeyin. Akşam yemeğinde sohbet etmek isteyebileceğiniz mantıklı, çünkü bu genellikle bir sosyal etkinlik veya aile olayıdır, ancak bu, şişkinliğinize neden olan suçlulardan biri olabilir. Yediğiniz hız da şişkinliğinize katkıda bulunabilir ve yemek yerken midenize hava girmesini önlemek için yavaşlamaya ve yemeğinizi çiğnemeye değer. 

Her zaman hareket halindeyseniz ve hızlı yeme eğilimindeyseniz, bu muhtemelen yiyecekleri parçalayacak kadar iyi çiğnememenize ve ayrıca çok fazla hava kabarcığı yutmanıza neden olabilir, bu da şişkinliğe yol açabilir.

Probiyotik ve Prebiyotik almayı deneyin

Hem probiyotikler hem de prebiyotikler , sağlıklı bir bağırsak mikrobiyomunu destekledikleri için şişkinliği önlemeye yardımcı olabilir.Probiyotik açısından zengin besinler , bazı insanlar için, özellikle bir dizi antibiyotikten sonra, restore edilmesi gereken sağlıklı bir bağırsak mikrobiyomunun desteklenmesine yardımcı olabilir.

Probiyotikler iyi bakterilerdir, canlı ve aktif kültürler içerirler, bu nedenle canlı ve aktif kültürlü yoğurt gibi yiyecekleri tüketin veya kefir için. Prebiyotikler ve probiyotikler birlikte çalışır, prebiyotikler bağırsakta iyi bakterileri teşvik eder ve bağırsak sağlığını da desteklemeye ve iyileştirmeye yardımcı olabilir. Prebiyotik açısından zengin besinler muz, soğan, sarımsak, kuşkonmaz, fasulye ve kepekli tahıllardır.

Gazlı içeceklerden kaçının

Gazlı içecekler şişkinlik ve mide rahatsızlığına neden olabileceğinden, gazlı içeceklerden kaçınmalısınız. Ayrıca, bu içeceklerdeki karbondioksitin, gazın neden olduğu sindirim sistemimizdeki mekanik basıncı etkileyebileceğinden bahseder.

Daha fazla lif yiyin

Meyve, sebze, kepekli tahıllar ve baklagiller şeklinde yeterince lif tüketmemek kabızlığa neden olabilir ve bu da şişkinliğe ve düzensiz bağırsak hareketlerine neden olabilir. Lif, yiyecekleri sindirim sistemimizde hareket ettirmeye yardımcı olan bir hacim artırıcı bir görev görür.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.