enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Şeytan İnsana Neden Sekerat Halinde Yakın Olur ( Sekerat Ne Demektir?)

Cuma namazında hazır olun. İmama da yakın bulunun. Zira, insan Cuma’dan geri kalmakla, cennet ehli olduğu halde, cennetten geri kalmış olur.

Şeytan İnsana Neden Sekerat Halinde Yakın Olur ( Sekerat Ne Demektir?)
16 Haziran 2022 21:39 | Son Güncellenme: 16 Haziran 2022 21:40
A+
A-

Bismillahirrahmanirrahim;

Cuma’yı Beklerken (Cuma Vaazı)

ŞEYTAN SEKERATTA İNSANA YAKIN OLUR

Esselamü aleyküm! Kıymetli kardeşlerim!

Hac aylarından Zilkade ayındayız. Kurban bayramına 3 hafta var. Bugün ise günlerin efendisi cuma günü arefesindeyiz. Bu mübarek günlerden azami derecede faydalanmak için Efendimizin (s.a.v.) bazı hadislerini okuyalım mı?

1. Ashabıma, sonra arkadan gelenlere, sonra da onları izleyenlere hürmet ederek Bana olan hürmetinizi koruyunuz. Daha sonra yalan yayılır. Öyle ki, kişi kendisinden istenilmeden şahitlik yapar ve yemin teklif edilmeden yemin eder. (Hz. Ömer r. a.’den naklen)

2. Cuma namazında hazır olun. İmama da yakın bulunun. Zira, insan Cuma’dan geri kalmakla, cennet ehli olduğu halde, cennetten geri kalmış olur. (Hz. Semure r. a.’den)

3. Ben’den sonra ümmetim üzerine şu 3 dalaletten korkarım: “Hevalarına (nefislerine) uymak, 2. Çok yemek ve şehvetlerine uymak, 3. Marifetten sonra gaflete düşmek. (Hz. Eflah r. a.’den)

SEKERAT NE DEMEKTİR?

4. Sekerat (ölüme yaklaşma) halindekilerin yanında hazır olun. Onlara “La ilahe illallah”ı telkin edin. Onları cennetle müjdeleyin. Zira, erkeklerden ve kadınlardan yumuşak huylu olanlar bile böyle bir durumda şaşkınlık içinde kalır.

Şeytanın da insana en yakın olduğu zaman bu vakittir. Nefsim kudret elinde olan Allah’a yemin ederim ki, ölüm meleğinin görülmesi bin kılıç darbesinden daha müthiştir.

Yine, nefsim kudret elinde olan Allah’a yemin ederim ki, mü’min bir kulun, her bir damarının dolaştığı yerde acı duymadıkça nefesi çıkmaz. (Hz. Vasile r. a.den)

5. Ben’den sonra ümmetim hakkında şu 3 şeyden korkarım: 1. Yöneticilerinin zulümlerinden korku duyulması, 2. Hüküm vermekte yıldızların tesirine inanılması, 3. İtikat ve kaderi yalanlama. (Hz. İbni Muhacir r. a.’den)

6. İnsanların hüsranı en şiddetli olanı, kendini dünyanın boş ümitleri ile yıpratmış, ömrünün günleri onun arzusuna ulaşmasına yetmemiş ve böylece dünyadan azıksız ayrılıp Allah Teala’nın huzuruna hüccetsiz çıkan kimsedir. (Hz. Abdullah İbni Amir (r. a.’den)

7. Ümmetim üzerinde korktuklarımın en kötüsü karnının büyüklüğü (tıka basa yemek), uykuya düşkün olmaları, tembellik ve yakinlerinin (inanca bağlılıklarının) zayıf olmasıdır. (Hz. Cabir r. a.’den)

Allah hepimize bildikleri ile amel etmeyi nasip etsin! Allah’a emanet olunuz, benim can kardeşlerim!

Şakir Tarım
Gazeteci Yazar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.