enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

SEO Nedir? SEO Nasıl Yapılır? Web Sitenizi Google’da Üst Sıralara Çıkarmak için 9 Basit SEO İpucu

Arama motoru optimizasyonunuzu (SEO) geliştirmek için bu önerileri izleyin ve web sitenizin arama motoru sonuçlarının en üstüne çıkmasını izleyin.

SEO Nedir? SEO Nasıl Yapılır? Web Sitenizi Google’da Üst Sıralara Çıkarmak için 9 Basit SEO İpucu
19 Ağustos 2022 19:04
A+
A-

SEO / Arama Motoru Optimizasyonu Nedir?

SEO, “arama motoru optimizasyonu” anlamına gelir. Basit bir ifadeyle, insanlar işletmenizle ilgili ürün veya hizmetleri Google, Bing ve diğer arama motorlarında aradığında görünürlüğünü artırmak için sitenizi iyileştirme süreci anlamına gelir . Sayfalarınız arama sonuçlarında ne kadar iyi görünürse, dikkat çekme ve potansiyel ve mevcut müşterileri işletmenize çekme olasılığınız o kadar artar.

İşte Web Siteniz İçin 10 Adet SEO İpucu;

SEO İpucu 1: Anahtar kelimelerinizi tanımlayın

Başlamadan önce, ne için bulunmak istediğinizi anlamalısınız. Anahtar kelimelerinizi tanımlamak, SEO’nun en önemli ilk aşamasıdır, çünkü sonraki tüm adımları şekillendirecek olan budur. Ürünlerinizi ve hizmetlerinizi ve demografik özellikleriniz hakkında düşünmeniz ve bunları bir anahtar kelime listesiyle daraltmanız gerekir. Anahtar kelimeleri bulmanıza yardımcı olması için Google Anahtar Kelime Planlayıcı gibi araçları kullanabilirsiniz, ancak Google Analytics’te insanların şu anda web sitenizi bulduğu arama terimlerini ve ayrıca gösterim aldığınız Google Arama Konsolu’ndaki arama terimlerini de incelemelisiniz. Ayrıca, önerilen anahtar kelimelerinizi Google’a yazmaya başlayın ve önerilen otomatik tamamlama seçeneklerinin neler olduğunu görün; bunlar en popüler arama terimlerini gösterir. Ürününüzün ve hedef kitlenizin ne kadar hedeflendiğine bağlı olarak bunları kullanmak isteyebilir veya bunlardan kaçınmak isteyebilirsiniz.

SEO İpucu #2: Harika içerik oluşturun

Web sitenizin içeriği, her zaman alakalı ve okunması kolay kalırken, anahtar kelimeleriniz göz önünde bulundurularak optimize edilmelidir. İdeal olarak, her sayfada ürün, hizmet veya sayfayla alakalı kaliteli içerikle birlikte en az 300 kelime olmalıdır. Sayfa hem kullanıcılarınız hem de Google için okunabilir olmalı ve anahtar kelimelerle aşırı doldurulmamalıdır; bunlar sadece ihtiyaç duyulan yerlerde kullanılmalıdır.

SEO İpucu #3: Etkili meta başlıklar ve açıklamalar yazın

Yine, anahtar kelimeleriniz bu alıştırmayı şekillendirmelidir. Sayfa ve adla en alakalı anahtar kelimeler hangileridir? İdeal olarak, sayfa başlığı zaten anahtar kelimelerle alakalı olmalıdır, bu nedenle meta başlık, sayfa başlığının ve o sayfayla alakalı anahtar kelimelerinizin bir yansımasıdır. Ayrıca meta başlığa ve eklemek istediğiniz herhangi bir demografik hedeflemeye varyasyonlar ekleyebilirsiniz, böylece insanlar sayfaya geldiklerinde tam olarak ne bekleyeceklerini bilirler. Aynı şey meta açıklama için de geçerlidir, anahtar kelimeleriniz için optimize edilmeli, aynı zamanda web sayfasının içeriği hakkında açık ve özlü bilgiler vermelidir.

SEO Nedir? SEO Nasıl Yapılır?

SEO İpucu #4: Görseller de önemlidir

SEO söz konusu olduğunda resimlerinizin adları, açıklamaları ve alt metni de gerçekten önemlidir. Google, web sitenizdeki tüm içeriği tarar, bu da metinlerin yanı sıra resimler anlamına gelir, bu nedenle resimleriniz SEO’nuzu geliştirmeye yardımcı olacak bir araç olarak kullanılmalıdır. Yalnızca DSC001.jpg adındaki resimleri yüklemeyin, hepsini sayfayla ve ayrıca resmin içeriğiyle alakalı olacak şekilde yeniden adlandırın. Alternatif metin, görselin içeriğini de yansıtmalıdır, ancak anahtar kelimelerinizi göz önünde bulundurarak.

SEO İpucu #5: Kaliteli Geri Bağlantı

Backlink, SEO’nun hala çok önemli bir unsurudur. Google, başka kaç sitenin (genellikle yüksek hacimli trafiğe sahip) web sitenize bağlantı verdiğine bakarak alan adınızın otoritesini puanlamaya yardımcı olmak için geri bağlantıları kullanır. Bu, dizinler, bloglar, üyelikler veya bir dizi başka geri bağlantı yoluyla olabilir. Bu, herhangi bir SEO stratejisi için doğru olması için çok önemli bir bölümdür. Geri bağlantılar tekrar alakalı olmalı, kitleniz ve demografiniz göz önünde bulundurularak oluşturulmalıdır.

SEO İpucu #6: Sitenizi Google ile Dizine Ekleyin

Google’ın web sitenizi bulması ve listelemesi için orada olduğunu ve bulunmasını istediğinizi bilmesi gerekir. Google’ın web sitenizi hızla gözden geçirmesi ve dizine eklemesi için harika bir yol olan bir site haritası oluşturun, ardından Google’dan Google Arama Konsolu aracılığıyla web sitenizi taramasını isteyin. Web sitenize sürekli olarak yeni içerik ekliyorsanız bunu düzenli olarak yapmalısınız.

SEO Nedir? SEO Nasıl Yapılır?

SEO İpucu #7: Web sitenizin en iyi şekilde göründüğünden ve performans gösterdiğinden emin olun

Web siteniz iyi görünmüyorsa veya çok iyi çalışmıyorsa, Google’ın en üstüne çıkmak için yukarıdaki tüm çabayı göstermenin bir anlamı yoktur. Web siteniz eskiyse, kötü bir kullanıcı deneyimine sahipse ve gezinmesi zorsa, SEO çabalarınız boşa gidecektir. SEO devam eden stratejinizin bir parçasıysa, etkilemek için oluşturulmuş bir web sitesi ile temellerin doğru olduğundan emin olun  . Bu aynı zamanda web sitesini yavaşlatabilecek her şeyi kaldırmak ve harekete geçirici mesajların yerinde olmasını sağlamak anlamına gelir.

SEO İpucu #8: İncelemelerin öneminin farkına varın

Çevrimiçi incelemelerin önemi giderek artıyor ve tüketicilerin satın alma yolculuğunun önemli bir parçası. Yorumlarınızı toplamak için Google, Facebook, Trustpilot veya başka bir platform kullanın, kuruluşunuz hakkında güçlü, olumlu yorumlar ve geri bildirimler topladığınızdan emin olmalısınız. Google arama motoru listenizde iyi bir inceleme puanı kullanılabilir, ayrıca araştırmalar, yıldız derecelendirmesi olan girişlerin, olmayanlardan daha fazla tıklama aldığını gösterir. 

SEO İpucu #9: Google haritaları listesini optimize edin

Google harita listeleri söz konusu olduğunda, web sitenizdeki konumun Google ile eşleşmesi ve doğru olması önemlidir. Birden fazla hizmet konumu olan tek bir işletme adresiniz varsa, bunları girişlerinize eklemeyi unutmayın. Alternatif olarak, birden fazla adresiniz varsa, Google My Business’ta her biri için bir konum ayarladığınızdan emin olun. Son olarak, anahtar kelimelerin, Google haritalar listelerinde sıralamanızı yükseltmeye yardımcı olması için başlığınızda olması gerekir.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.