enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Protein Açısından Zengin 5 Sebze (Yüksek Proteinli 5 Sezbe)

Sebzeler, herhangi bir sağlıklı beslenme düzeninin temel taşıdır. Vücudunuzun en iyi şekilde çalışması için ihtiyaç duyduğu vitaminler ve besinlerle doludurlar.

Protein Açısından Zengin 5 Sebze (Yüksek Proteinli 5 Sezbe)
25 Nisan 2022 19:32
A+
A-

Protein, saçınızdan kaslarınıza kadar birçok vücut parçası için önemlidir ve vücudunuzun yapısını sağlıklı tutmak için çok önemlidir. Burada hangi sebzelerin protein açısından yüksek olduğuna ve masaya hangi diğer besin maddelerini getirdiklerine bakıyoruz. Bu listedeki yiyeceklerden bazıları sizi şaşırtabilir.

Yeşil bezelye

1 su bardağı yeşil bezelye: 8.6 gr protein

Bezelye, şaşırtıcı bir şekilde proteinle dolu süper çok yönlü bir sebzedir. Aynı zamanda, iyi bir lif kaynağıdır. Beslenme ve protein takviyesi için bu gece en sevdiğiniz makarnaya, tavada kızartmaya veya çorbaya bezelye ekleyin.

Ispanak

Ispanak 1 su bardağı Ispanak: 5.2 gr protein

Bu listedeki en yüksek ikinci protein sebzesi olmasının yanı sıra ıspanak için çok şey var. Sağlıklı bir bağışıklık sistemini destekleyen, görüşü koruyan, sağlıklı kan akışını destekleyen A vitamini, K vitamini ve C vitamini gibi besinlerle doludur. Bu sıralama pişmiş ıspanağı ifade eder, bu nedenle bir torba donmuş ıspanakla başlayan tariflerimizden birini deneyerek onu kiler dostu yapın.

Enginar

1 su bardağı Enginar: 4.8 gr protein

Bu listedeki diğer birçok sebze gibi, enginar da protein, lif ve diğer birçok besin maddesi ile doludur. Nasıl hazırlanacağına dair bu kolay ipuçlarıyla konserve veya taze olarak tüketilebilir. Enginar, tabağınızda bir yeri hak eden lezzetli bir sebzedir.

Kuşkonmaz

1 su bardağı: 4.3 gr protein

Kuşkonmaz, etkileyici miktarda çeşitli besin maddelerine sahip, yüksek proteinli, düşük karbonhidratlı bir sebzedir. Hücre büyümesi, görme ve sağlıklı cilt için önemli olan harika bir folat ve A vitamini kaynağıdır.

Kara lahana

1 su bardağı: 3.5 gr protein

Kara lahana, süper sağlıklı bir gıda olarak ün kazandı ve beslenmesi iddiaları destekliyor. Diyabet ve kanser gibi kronik hastalıkları önlemeye yardımcı olan antioksidanlar, vitaminler ve besinlerle doludur. Bu besleyici yüksek proteinli sebzenin tadını çıkarmak için nefis lahana salatası tariflerimizden birini deneyin.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.