enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Otomotiv Endüstrisi Pazarına Genel Bakış : Otomotiv Endüstrisi Pazar Trendleri

 Otomotiv Endüstrisinin 2024’teki 4075,65 Milyar ABD Doları değerinden 2032’ye kadar 6950,55 milyar ABD Doları büyümesi ve tahmin dönemi (2024-2030) boyunca %6,9’luk bir bileşik yıllık büyüme oranı (CAGR) sergilemesi öngörülüyor. Otomotiv Sektörü pazar büyüklüğü 2023 yılında 3812,5 milyar ABD doları olarak gerçekleşti.

Otomotiv Endüstrisi Pazarına Genel Bakış : Otomotiv Endüstrisi Pazar Trendleri
26 Haziran 2024 12:46
A+
A-

Üst düzey binek araçlara olan talebin artması, kentleşme ve ekonomide artan altyapı harcamaları otomotiv pazarının büyümesini tetikliyor.

Otomotiv Endüstrisi Pazarına Genel Bakış: Otomotiv Endüstrisi Pazar Trendleri

Paris Anlaşması gibi küresel girişimler, birçok ülkeyi yeni araç modelleri için daha yüksek emisyon düzenlemeleri uygulamaya teşvik etti. Sonuç olarak otomobil üreticileri, şirketlerini elektrikli mobilite alanına doğru çeşitlendirmeye başlıyor. 2020 ile 2022 arasında, dünya çapında otomotiv Ar-Ge’sine harcanan miktar, 2021’de bir önceki yıla göre dört kattan fazla artan fişli elektrikli hafif araç (PEV) pazarının patlamasıyla önemli ölçüde arttı. Bu alandaki pazar liderleri arasında Çin ve Çin yer alıyor. ABD’de yeni elektrikli araç tescilleri ve Çin’deki yeni lansmanların 2023’te bir önceki yıla göre %155 oranında artması bekleniyor.

Şehirleşme ve Artan Altyapı Ekonomide Pazar Büyümesini Artıracak Harcamalar

 

Hızlı nüfus artışı, kentleşme, altyapı ve endüstriyel genişleme, ticari araç satışlarındaki artışın temel etkenleridir. Sanayi sektörü, özellikle gelişmekte olan ülkelerde inşaat, madencilik ve turizm gibi sektörlerde istihdam yaratarak artıyor. İş imkanlarının artması, işe gidip gelenlerin sayısını artırdı ve bu da toplu taşıma veya kişisel otomobillere yönelik güçlü bir talebe yol açtı. E-ticaretin yükselişiyle birlikte lojistik ve taşımacılık için küçük, orta ve büyük ticari kamyonlara olan ihtiyaç da arttı. Lojistik sektörü sadece hizmet sunmaktan, müşteri odaklı çözümler sunmaya doğru evrildi. Bunun sonucunda da ulaşım için ticari araçlara olan ihtiyaç hızla arttı. Üreticiler yeni araç tasarımları geliştiriyor, yük faktörlerini ve boyutları azaltıyor ve arabaları ağırlık sınırlarına uyacak şekilde değiştiriyor. Madencilik ve inşaat sektörleri kentleşmeden faydalandı. Yeni konut geliştirmeleri, akıllı şehir programları ve üst geçitlere ve köprülere yönelik artan talep, teknolojik açıdan gelişmiş yük taşıtlarına yönelik güçlü bir talebe katkıda bulunuyor.

Taşımacılık ve lojistik sektörünün gelişmesinde e-ticaret ve dijital dönüşüm de önemli. Artan sanayileşme altyapı gelişimini teşvik eder. Özelleştirilmiş ulaşım çözümlerine yönelik tüketici talebi, telematik entegrasyonu ve paylaşımlı mobilitenin artan popülaritesi, ticari araç sektörünün büyümesini etkileyen önemli faktörlerdir. Taşımacılık ve lojistik operasyonlarını dönüştürmede bağlantı ve telematiğin faydalarını araştırdıktan sonra, birçok Orijinal Ekipman Üreticisi kaza uyarıları, trafik verileri, hava durumu raporları ve yol çalışması güncellemeleri gibi bağlantı özelliklerine sahip ticari araçları piyasaya sürdü. Bu da tahmin dönemi boyunca ticari araç satışlarını muhtemelen artıracaktır. Olumlu düzenleyici ortam ve ekstra hükümet teşvikleri, ticari elektrikli arabalara olan talebi artırdı. Hükümetler bütçelerinin daha büyük bir kısmını, kendi bölgelerindeki ulaştırma ve lojistik sektörlerini güçlendirmek amacıyla karayolu altyapısını iyileştirmeye yatırıyor. Hindistan hükümeti 2020-2021 federal bütçesinde altyapı sektörüne, çoğunluğu karayolu yenilenebilir enerji ve ulaşım olmak üzere 24,27 milyar ABD doları bütçe ayırdı. Sonuç olarak, artan kentleşme ve artan altyapı yatırımları küresel otomotiv pazarının büyümesini muhtemelen hızlandıracaktır.

 

Ancak ekonomide kentleşme ve artan altyapı harcamaları. Örneğin, üst düzey binek araçlara olan talebin artması, Otomotiv Endüstrisi gelirinin büyümesini sağlayan bir diğer faktördür.

Otomotiv Sektörü Araç Tipi Analizleri

 

Araç Türüne göre Otomotiv pazar segmentasyonu Binek Araç, Ticari Araç içerir. Binek araç segmenti Hatchback, Sedan, SUV, MUV olarak ikiye ayrılıyor ve ticari araç ise hafif ticari araçlar, Ağır Kamyonlar, Otobüsler ve Yolcu Otobüsleri olarak ikiye ayrılıyor. Binek araç segmenti, 2021 yılında Otomotiv pazarı geliri açısından ~%50-55 civarında katkı sağlayarak çoğunluk payını elinde tuttu. Bunun temel nedeni üst düzey binek araçlara olan talebin artmasıdır.

 

Ekim 2022 Volkswagen GOLF Modeli artık yandan çarpışma durumunda ön koltukta oturan kişilerin başları arasında olası temasın önlenmesine yardımcı olan yeni bir güvenlik özelliği olan orta hava yastığı ile pazara sunuldu. Güvenliği daha da artırmak için ön sıra için ek bir standart kucak kemeri gergisi eklendi.

 

Mart 2022 Ford, Avrupa’da tamamen elektrikli bir geleceğe yönelik önemli adımlarını duyurdu. 2024 yılına kadar Avrupa’da üç yeni elektrikli binek araç ve dört yeni elektrikli ticari aracı pazara sunacak olan Şirket, 2026 yılına kadar bölgede 600 binin üzerinde elektrikli araç satmayı planlıyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.