enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Otobüs Biletlerine Zam Geliyor

Tüm Otobüsçüler Federasyonu (TOF) otobüs biletleri için yeni zam talebinde bulundu.

Otobüs Biletlerine Zam Geliyor
17 Ocak 2022 17:43
A+
A-

tobüs biletleri için yeni zam talebinde bulunuldu. Tüm Otobüsçüler Federasyonu (TOF) Genel Başkanı Mustafa Yıldırım geçen yıldan bu yana gelen zamlar ve Omikron virüsünün hızla yayılmasıyla kapasitelerinin yüzde 40 altında çalıştıklarını, Ulaştırma Bakanlığı’ndan otobüs biletlerine yüzde 20-30 oranında zam talep ettiklerini söyledi.

Omikron virüsü tüm dünyada etkisini gösterirken Türkiye’deki kara taşımacılığını da vurdu. 1 Ocak itibarıyla akaryakıt, köprü ve otoyol geçiş ücretlerine gelen zamlara Omikron etkisinin eklenmesi, yolcu otobüslerinin kapasitelerinin yüzde 40 altında çalışmasına sebebiyet verdi. Gelinen durumu değerlendiren TOF genel Başkanı Mustafa Yıldırım, “Şu dönemde çalışmamak çalışmaktan daha kârlı” ifadelerini kullandı.

“İnsanlar salgın ve düşük gelir dolayısıyla seyahat etmek istemiyor”

Tüm Otobüsçüler Federasyonu (TOF) Genel Başkanı Mustafa Yıldırım, vaka sayılarındaki artışın yanı sıra vatandaşın alım gücünün de düştüğünü belirterek vatandaşların seyahat etmek istemediğini söyledi. Yıldırım “Hem salgından hem de gelir düştüğünden vatandaş seyahat etmek istemiyor. Omikron yüzünden yolculuklar dibe vurdu. 2019 yılındaki yolcu sayısının yüzde 60 gerisindeyiz. Daha önce bu zamanlarda otobüslerimiz dolardı ek seferler eklerdik. Şu anda çalışmaktansa çalışmamak daha iyi zararına yolcu taşıyoruz. Havayolu, demiryolu, taksi, servis tüm ulaşım araçlarına zam yapıldı. Bizlere gelen henüz bir şey yok. Yüksek zam yapmayı düşünmüyoruz. Çünkü vatandaşın alım gücü düştüğü için mecbur kalmayınca seyahat etmek istemiyor. Dolayısıyla yüzde 20-30 oranında zam talep ediyoruz” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.