enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

“Ombudsman Kastamonulularla Buluştu”

“Ombudsman Halkla Buluşuyor” programı kapsamında Kastamonulularla bir araya gelmek üzere ilimize gelen Kamu Denetçiliği Kurumu Kamu Başdenetçisi Sayın Şeref Malkoç Kastamonu Valisi Avni Çakır’ı ziyaret etti. 

“Ombudsman Kastamonulularla Buluştu”
2 Haziran 2023 11:42 | Son Güncellenme: 2 Haziran 2023 15:19
A+
A-
Kastamonu Haber ekibimizin aldığı bilgiye göre; Kastamonu Valisi Çakır tarafından karşılanan Kamu Denetçiliği Kurumu Kamu Başdenetçisi Sayın Şeref Malkoç, Valiliğimiz şeref defterini imzaladı. Ardından Malkoç, Vali Avni Çakır ile makamında bir araya geldi.
Ombudsman Kastamonulularla Buluştu
Vatandaş ile İdare Arasında Çıkan İhtilafların Çözümünde Kamu Denetçiliği Kurumunun Rolü” kapsamında; Kastamonu Valiliği ile birlikte düzenlenen Ombudsman Kastamonulularla Buluşuyor programı Halk Eğitim Merkezi toplantı salonunda gerçekleştirildi.
Programa Başdenetçisi Şeref Malkoç, Valimiz Sayın Avni Çakır, Belediye Başkanı Op.Dr. Galip Rahmi Vidinlioğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Ercan Ceylan, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ahmet Hamdi Topal,  İlçe Kaymakamları, Kamu Denetçileri Yahya Akman, Sadettin Kalkan, Celile Özlem Tunçak, Fatma Benli Yalçın, il protokolü, sivil toplum kuruluş temsilcileri, denetçiler ve muhtarlar ile çok sayıda davetli katıldı.
Protokol konuşmalarından sonra Kamu Denetçiliği Kurumu (OMBUDSMAN) Başdenetçisi Şeref Malkoç programın düzenlenmesinde emeği geçen tüm kişi ve kurumlara teşekkür etti.
Katılımcıların görüş ve sorunlarının dinlenmesiyle devam eden program günün anısına hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.

“Ombudsman Kastamonulularla Buluştu”

  Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK) ve Kastamonu Valiliği iş birliği ile düzenlenen “Vatandaş ile İdare Arasında Çıkan İhtilafların Çözümünde Kamu Denetçiliği Kurumunun Rolü” kapsamında, “Ombudsman Kastamonulularla Buluşuyor” toplantısında Kamu Başdenetçisi Avukat Şeref Malkoç ve beraberindeki KDK Heyeti, 1 Haziran 2023 tarihinde Kastamonulular ile buluştu.

“Ombudsman Kastamonulularla Buluşuyor” programına katılmak üzere ilimize gelen Av. Şeref Malkoç ve KDK Heyeti, ilk olarak Vali Avni Çakır’ı makamında ziyaret etti.

Ziyaretin ardından Kastamonu Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe Vali Avni Çakır, Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu Cumhuriyet Başsavcısı Ercan Ceylan ve Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Kamu Denetçileri Yahya Akman, Sadettin Kalkan, Celile Özlem Tunçak, Fatma Benli Yalçın, il protokolü, STK temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda davetli katıldı.

Açılış konuşmasını Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal yaptı.

Rektör Topal, Hz.Ömer’in “Adalet Mülkün temeli” ile Şeyh Edebali’nin “Ey Oğul İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” sözünden ilham alan KDK’nın vatandaşların haklarının korunması ve toplumsal barışın tesis edilmesinde önemli olduğunu dile getirdi.

KDK’nın adalet arayışındaki bireylere alternatif yollar sunulmasında etkili olduğunu ifade eden Rektörümüz, idarenin daha etkin ve hesap verilebilir bir şekilde sorunların kolay ve hızlı bir şekilde çözüme ulaştırılmasında kamu denetçiliğinin etkisinin göz ardı edilemez olduğunu vurguladı.

Rektör Hamdi Topal ayrıca, Kastamonu Üniversitesi olarak KDK’nın çalışmalarını desteklemek için gerekli desteğin verdiğini ifade ederek, iş birliğin sürdürülmesi ve toplumsal barışın sağlanması için çalışmaları arttıracağını söyleyerek konuşmasını tamamladı.

Rektör topal’ın ardından Kastamonu Belediye Başkanı Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu ve Vali Avni Çakır’da birer konuşma gerçekleştirdi.

Protokol konuşmalarının ardından düzenlenen toplantıda konuşan Kamu Başdenetçisi Av. Şeref Malkoç, 2012 yılında kurulan kamu denetçiliği kurumunun vatandaş ve devlet arasındaki sorunları çözmede önemli katkılar sağladığını dile getirdi. Ayrıca KDK’nın devlet kurumları ile vatandaş arasında, dostane çözüm üreten, arabulucu hakem rolünde olan bir kurum olduğunun altını çizdi.

Kamu denetçiliği kurumunun halkın haklarını ücretsiz olarak herhangi bir ücret talep etmeden savunduğunun altını çizen Av. Malkoç, KDK’nın yeni bir kurum olduğunu söyleyerek, “Şikâyet almak, şikâyetleri inceleme mekanizmaları çok önemli. Bize yapılan müracaatlarda en geç 6 ay içinde karar veriyoruz. Bu açıdan tekniğe, bilimsel desteğe çok önem veriyoruz.”  diyerek kurumun çalışmalarına yönelik bilgiler verdi.

Açılış konuşmalarının ardından toplantı, KDK heyetinin katılımcıların görüş, öneri ve sorunlarının dinlenmesiyle devam etti.

Program günün anısına hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.