enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Nasır Nasıl Geçer? (Nasırın Nedenleri ve Belirtileri Nelerdir?)

Nasır, tekrarlanan sürtünme, basınç ve tahriş tepkisi nedeniyle kalınlaşmış cilt katmanları oluşturan bir durumdur. Nasır genellikle ayaklarda ve ellerde bulunur, ancak cildin herhangi bir yerinde de oluşabilir. Nasır da aynı şekilde oluşabilen nasır gibidir.

Nasır Nasıl Geçer? (Nasırın Nedenleri ve Belirtileri Nelerdir?)
14 Eylül 2022 22:47 | Son Güncellenme: 14 Eylül 2022 22:48
A+
A-

Nasır ve nasır tedavisi ancak kişi herhangi bir rahatsızlık hissederse gereklidir ve çoğu insan sürtünme kaynağını ortadan kaldırmaya çalışır, bu da onları yok eder.

Bununla birlikte, diyabetli  veya ayaklara zayıf kan akışına neden olan başka herhangi bir rahatsızlığı olan hastalarda komplikasyon riski daha yüksektir. Genellikle bu tür koşullara sahip kişiler için gerekli olan uygun tıbbi müdahaleye sahip olmak zorunludur.

Nasır nedenleri nelerdir?

Belirli bir cilt bölgesinde tekrarlayan basınç ve sürtünme, nasır ve nasır oluşumunun ve büyümesinin başlıca nedenidir. Yaygın sürtünme ve basınç kaynaklarından bazıları şunlardır:

Uygun olmayan ayakkabı ve çorap giymek: Uygun olmayan ayakkabı ve çorap giymek nasırlara neden olabilir. Ayakkabılar gevşekse, ayaklar ayakkabının yanlarına sürtebilir ve bu sürekli sürtünme nasır oluşumuna neden olabilir. Çorap ve diğer sandaletler için de durum aynıdır.
Çorap giymemek : Ayakkabı ve sandalet ile çorap giymemek de nasır oluşumuna neden olabilir.
El aletlerinin kullanımı veya enstrüman çalma: Gitar gibi enstrümanların tekrar tekrar kullanılması nasır oluşumuna neden olabilir. Yazarken çok fazla baskı uygulamak bile kalem ve el arasında oluşan sürtünme nedeniyle nasır oluşumuna neden olabilir.
Kalıtsal nasır geliştirme eğilimi : Bazı kişilerde ağırlık taşıyan bölgelerde oluşan nasır genetik olabilir.

Nasır belirtileri nelerdir?

Nasır, insana taşların üzerinde yürüyormuş hissi verir. Aşağıdaki belirtiler ve semptomlardır

  • Sertleştirilmiş ve yükseltilmiş bir yumru.
  • Kuru veya pul pul cilt.
  • Kaba ve kalın bir cilt alanı.
    Nasır ağrılı hale gelir ve herhangi bir sıvı bırakırsa, nasır bölgesinin enfekte olduğu anlamına gelebileceğinden hasta derhal tıbbi yardım almalıdır.

Nasırdan korunmak için alınması gereken önlemler nelerdir?

Belirli önleyici tedbirlerin alınması, mısır ve nasırların büyümesini önlemenize yardımcı olabilir.

Cildinizin sürtünmeye meyilli bölgelerine ilaçsız mısır pedleri, bandajlar ve keçe pedler giyin. Ayak parmaklarınız arasında biraz kuzu yünü veya parmak ayırıcı da kullanabilirsiniz.
Bir ayakkabı giyerken, ayak parmaklarınızı kıpırdatabilmeniz gerekir. Ya da sürtünmeyi ve ayağınıza baskı yapmasını önlemek için bir ayakkabı mağazasından gerdirebilirsiniz.
Kullanırken eldiven giyin veya alet saplarınızı kapak veya bez bantlarla kapatı

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.