enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Mü’minûn Sûresinin Faziletleri, Anlamı, Şifası, Konusu, Gizemi ve Sırları

Mü’minûn Sûresi; Mekke döneminde inmiştir. 118 âyettir. Sûre, adını birinci âyette geçen “elMü’minûn” kelimesinden almıştır. “el-Mü’minûn”, mü’minler demektir. Müşriklere son uyarı niteliğindeki bu sûrede, mü’minlerin zafere ulaşacakları, kötülerin cezaya çarptırılacağı konu edilmektedir.

Mü’minûn Sûresinin Faziletleri, Anlamı, Şifası, Konusu, Gizemi ve Sırları
26 Kasım 2022 14:49 | Son Güncellenme: 26 Kasım 2022 14:53
A+
A-

                                                     Mü’minûn Sûresinin Konusu ve Duası Nedir?

    Mü’minûn sûresinin öncelikli konusu inananların üstün nitelikleridir. Daha sonra her bir insanın anne karnındaki oluşum süreci, Hz. Nûh ve adı verilmeyen bir peygamber ile Mûsâ ve Hârûn hakkında ibretli bilgiler, tebliğlerinin ortak noktaları, peygamberlerin yolundan giden ümmetlerin ve onların yolundan sapan inkârcıların başlıca özellikleri, Mekke putperestlerinin, sorulduğunda Allah’ın yaratıcı gücünü kabul etmelerine rağmen O’na ortak koşmaları ve âhirete inanmamaları, bunların âhiretteki acıklı durumları, pişmanlıkları ve karşılık bulmayacak dilekleri hakkında açıklamalar yapılmaktadır. Sûre, “Rabbim! Beni bağışla, bana merhamet et; sen merhametli olanların en üstünüsün!” meâlindeki dua cümlesiyle son bulur.

 

         

       Mü’minûn Sûresinin Faziletleri, Anlamı, Şifası, Konusu, Gizemi ve Sırları Nelerdir?

Resûlullah (s.a.v) buyurdu ki: “Bana on âyet indi ki, kim hakkını vererek (hükmünü yerine getirerek, yaşayarak) onları okursa, Cennete girer. Bu, Mü’minûn sûresinin ilk on âyetidir.” (Tirmizî)

“Her kim, Mü’minûn sûresini okumaya devam ederse, ölüm anında melekler, o kimseye cennetlerle onu müjdeler.”

“Nefsim kudretinde olan Allah’a yemin ederim ki! Bir kimse, yakînen inanarak, Mü’minûn sûresinin 115. âyetinden sonuna kadar olan âyet-i celîleleri, bir dağ üzerine okumuş olsaydı, dağ yerinden oynardı.”

Kim, Mü’minûn sûresini ve sonrasında “Âyete’l Kürsî” ile beraber sabah-akşam okursa, Allah’ın hifz u inâyeti ile korunur. Mü’minûn sûresinin evveli ve âhiri, Cennet hazinelerindendir. Evvelindeki üç âyetle amel eden, âhirindeki dört âyetin nasihatını dinleyen kişi kurtulur, felah bulur (Beyzâvî)

Mü’minûn sûresini, her kim, devâmlı okursa, Allah-u Teâlâ kendisine salâh-i hâl, tövbe ve tevfik müyesser eder.

Bu sûreyi okuyan kimseler, imâni ve itikadi yönden düzelir, imânları kemâle erer.

Hazret-i Ali (k.v.), bir adama Mü’minûn sûresinin 14. âyetini okudu. Adam, sabah uyanınca cilt hastalığının tamamen iyileştiğini, cildinin gâyet güzel bir hâl aldığını, hayretle müşâhede etti.


Bu âyet-i kerîme sedef ve her türlü cilt hastalığına tam bir imân ile yedi gün yedişer defâ okunmalıdır.

Yalancılara karşı, ilâhi yardıma kavuşmak isteyen kişi, Mü’minûn sûresinin 26. âyetini okumalıdır.

Yolculuğunu selâmetle geçirmek isteyen kişi, ulaşım aracından inerken Mü’minûn sûresinin 29. âyetini okumalıdır.

Kötülük yapmasından korkulan bir kişinin yanına girmeden önce, Mü’minûn sûresinin 93-94 âyetleri okunursa, korkulandan emin olunur.

BELA VE ŞEYTANDAN KORUNMANIIN YOLU NEDİR?

Belâlardan emin olmak ve şeytandan korunmak için Mü’minûn sûresinin 97-98. âyetlerini okumak lazımdır.

Muhammed bin İbrâhim’den (r.a.) rivâyet edilmiştir. “Resûlullah (s.a.v), bir savaş müfrezesinde bize görev verdi ve sabah-akşam Mü’minûn sûresinin 115-118. âyetlerini okumamızı bize emretti. Biz bu âyet-i kerîmeyi okuduk da ganimet elde ettik ve selâmet bulduk.”

Abdullah ibn-i Mes’ûd’a (r.a.), kulağından şikâyeti olan bir kimse getirildi. O kimseye, Mü’minûn sûresinin 115. âyetinden sonuna kadar, sûreyi okuyarak, kulağına nefes etti. O kişi de derdinden kurtuldu.

BUNALIMA GİREN, SARA VE SİNİR HASTASI İÇİN MÜ’MİNÜN SURESİ

Bunalıma düşen, sinir hastası olan veya sara hastalığına tutulan veya cinlenmiş kişilerin kulaklarına Mü’minûn sûresinin 115 ve 116. âyetleri okunursa, Allah’ın izniyle şifâ olur. Şâyet bu hastalıklar geçmezse, 21 gün 21 kere okunur.

 

Saf Sûresinin Gizemi, Faziletleri, Anlamı ve Sırları (Saff Ne Demektir?)

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.