enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

“Muhtarlar Gelişiyor Kastamonu Değişiyor”

2022 yılı, İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen Kastamonu’ya ait “Muhtarlar Gelişiyor Kastamonu Değişiyor” projesinin açılış töreni, Kastamonu  Mimar Vedat Tek Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

“Muhtarlar Gelişiyor Kastamonu Değişiyor”
3 Ağustos 2022 11:55
A+
A-
“Muhtarlar Gelişiyor Kastamonu Değişiyor” Programı açılışında; Kastamonu’ya en yakışan projelerden bir tanesinin gerçekleştirildiğini ifade eden Kastamonu Valisi Avni Çakır; “Burası Osmanlı sancak merkezi, 1054 köyü ile muhtarıyla demokrasinin en güçlü kalelerinden, yerel yönetimin en canlı merkezlerden bir tanesi.
 Bu kadar dağlık bir coğrafyada, bu kadar muhtarın olduğu bir yerde her köyümüzün ortalama 3-4 mahallesinin olduğunu varsayarsak 4 bin yerleşim yeri var. Bu kadar geniş bir sahaya hakim olmak ne bir mülkü amirin, valinin, kaymakamın yapabileceği bir şey ne de siyasetçinin. Her gün 10 tane yeri gezseniz yıllar sürer. O yüzden işte burada muhtarlar devreye giriyor. Zaten devletimizin boşuna sahadaki eli ayağı, gözü kulağı denilmemiş. Aksi takdirde şu an buraya yaklaşık 150-160 kilometre uzaktaki Cide’nin en ücra bir köyündeki gelişen olaydan ya da ihtiyaçtan merkezden benim anında haberdar olmam, muhtar arkadaşlarım olmasa ne mümkün” ifadelerini kullandı.
Kastamonu Belediyesi, Kastamonu İl Özel İdaresi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan “Muhtarlar Gelişiyor Kastamonu Değişiyor” adlı projede;
Vatandaşlara daha kaliteli hizmet sunmaları için muhtar ve azaların kişisel ve mesleki gelişimini eğitimlerle, sanatsal ve kültürel faaliyetlerle destekleyip toplumsal konularda ( çevre, iklim değişikliği, gıda ve suyun korunması, kadına şiddet, şehitler günü) çalışmalar yürütmelerini sağlamak ve muhtarla müzesi kurmak amaçlanmaktadır.
Açılışa ayrıca Kastamonu Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yurt, İçişleri Bakanlığı Muhtarlar Daire Başkanı Ahmet Dalkıran, Kastamonu Muhtarlar Derneği Başkanı Muammer Yapıcıoğlu, İstanbul Muhtarlar Federasyonu Başkanı Kadir Delibalta,  Kastamonu protokolü ve muhtarlar katıldı.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.