enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Motivasyon eksikliği nedir? (Motivasyon eksikliği nasıl giderilir?)

Motivasyon eksikliği, birey olarak zaman zaman herkesin yaşayabileceği bir duygudur.

Motivasyon eksikliği nedir? (Motivasyon eksikliği nasıl giderilir?)
11 Nisan 2023 18:22 | Son Güncellenme: 11 Nisan 2023 18:23
A+
A-

Arkadaşlarla buluşmaktan yeni bir projeye başlamaya ya da bildiğimiz ve sevdiğimiz bir hobiyle uğraşmaya kadar, ruh sağlığınız için iyi olan faaliyetlere aktif olarak katılmak için motivasyon bulmak bazen zor olabilir.

Bu, zihinsel sağlık sorunlarıyla mücadele ettiğimizde daha da zorlaşabilir. Duş almak veya kahvaltı yapmak gibi başkaları için basit görünen görevler bunaltıcı hale gelebilir.

1. Görevleri yönetilebilir parçalara ayırın

Nihai hedefe götüren görevleri daha küçük parçalara bölmek, süreçle ilgili düşünceleri yönetmenize yardımcı olabilir. Bir projeyi tamamlamak için gereken bireysel görevlere odaklanmak, anda ve anda kalmanıza yardımcı olabilir.

2. Gün boyunca yaşadığınız her olumlu şeyi yazın

Pek çok insan, duygusal olarak mücadele ederken umutlu kalmayı hedeflerken ve unutulmaz anları hatırlatmak için olumlu şeyler yazmanın kullanışlı olabileceğini düşünüyor. Bu kendi içinde motive edici olabilir.

3. Yaptığınız küçük şeyler için kendinize güvenin

Tamamlanan her görev için kendinizi överek küçük şeyleri fark edin – bu hızla artabilir! Farkındalık uygulamak, her ana ve sabahları yataktan kalkmak veya dişlerinizi fırçalamak gibi yaptığınız ‘küçük’ şeylere odaklanmanıza ve takdir etmenize de yardımcı olabilir. Her akşam, ne kadar küçük olursa olsun, elde ettiğiniz her şeyin her zaman gurur duyulacak bir şey olduğunu hatırlayarak onları not etmeyi deneyebilirsiniz.

Motivasyon eksikliği nedir? (Motivasyon eksikliği nasıl giderilir?)

4. Biraz ‘kendime zaman ayır’

Sevdiğiniz ve keyif aldığınız şeylerden daha fazlasını yapmak için zaman ayırın. Yerel şehrinizi gezmekten manzaralı bir parkta tek başınıza vakit geçirmeye kadar, kendinize bakmak için zaman ayırmak ruh sağlığınızı destekleyebilir ve biraz ilham verebilir.

5. Kendinize karşı nazik olun

Nasıl hissettiğinizin mevcut durumunu kabul edin, duyguyu kabul edin ve gerekirse desteğe ulaşmanın yollarını arayın. Kişisel bakım uygulamak ve kendinize karşı nazik olmak, motivasyon eksikliği yaşarken çok yardımcı olabilir.

6. Yararlı etkinliklere katılın

Kendi kendine yardım kitapları, kursları ve etkinliklerinin tümü, ruh sağlığı bilginizi destekleyebilecek etkinliklerdir ve özgüveninizi geliştirmenin veya belki de ilham almanın yollarını öğrenmek, motivasyon eksikliği yaşadığınızda sizlere yardımcı olabilir.

Bu makale yalnızca bilgilendirme amaçlıdır ve tıbbi tavsiye verme amacı taşımamaktadır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.