enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Miraç Kandili (Gecesi) Mübarek Olsun (Kandil Mesajları)

Miraç Kandili (Gecesi) vesilesiyle Kastamonu mülki amirleri birer kandil mesajı yayınladılar. İşte o mesajlar

Miraç Kandili (Gecesi) Mübarek Olsun (Kandil Mesajları)
6 Şubat 2024 08:00 | Son Güncellenme: 6 Şubat 2024 10:34
A+
A-

“Miraç Kandili, insan gönlünün aydınlandığı, toplumun manevi değerlerinin güç kazandığı, birlik ve beraberliğin pekiştiği, selamlaşmanın, paylaşmanın, komşuluk ve akrabalık hukukunun arttığı kandil gecelerinden biridir. Kandiller, insan gönlünün aydınlandığı, toplumun manevi değerlerinin güç kazandığı, birlik ve beraberliğin pekiştiği, selamlaşmanın, paylaşmanın, barışın, komşuluk ve akrabalık hukukunun arttığı nadide gecelerdir.

Peki Bu Gece Nasıl Dua Etmeliyiz? 

Miraç Kandili Okunacak Dualar

Resimli, Ayetli, Hadisli Mübarek Miraç Kandili Mesajları (En Güzel Kısa ve Öz Kandil Mesajları)

 

Kastamonu Valisi Meftun Dallı’nın Miraç Kandili Mesajı

“Birçok hikmeti, rahmeti, mağfireti ve bereketi içerisinde barındıran bir Miraç Kandili’ne daha erişmenin sevincini tüm İslam âlemi ile birlikte gönlümüzde hissediyoruz.

  Recep ayının 27. gecesine denk gelen Miraç Kandili; Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed’in, Cebrail Aleyhisselam’ın rehberliğinde Mescid-i Haram’ dan Mescid-i Aksa’ya geçişini, oradan da göğe yükselerek Yüce Allah’ın huzuruna çıkışını temsil etmektedir.

  Miraç Kandili; diğer kandillerimizdeki gibi, toplumumuzun manevi birliğinin güçlenmesine vesile olan, gönlümüzü aydınlatan, huzurumuzu arttıran, kardeşliğimizi pekiştiren, milletimizin ve tüm İslam âleminin asırlardan bu yana idrak ettiği mübarek gecelerden biridir.

  Peygamberimizi derin bir üzüntüden kurtarıp teselli veren Miraç; elemi, kederi, çaresizliği ve ümitsizliği bir kenara bırakarak yeniden yola koyulmayı anlatır. Her zorlukla beraber bir kolaylığın olduğuna inanmayı, Rabbimizin rahmetinden ümidi kesmemeyi öğretir. Miracı anlayan mümin, zamanın ve mekânın yegâne sahibi olan Yüce Allah’ın birliğine, büyüklüğüne ve sonsuzluğuna şahitlik eder.

Kutlu Elçi’nin Yüce Yaratıcı’ya iltica ettiği bugünün hürmetine ülkemizde yaşanan üzücü olayların, gönül coğrafyamızda ve tüm dünyada şahit olduğumuz insanlık dışı uygulamaların son bulmasını, bu kutlu yolculuğun anlamını kavramayı, insan olarak vazifelerimizi yerine getirmeyi Yüce Mevla’dan niyaz ediyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Kastamonulu hemşehrilerimiz olmak üzere, aziz milletimizin ve tüm İslam âleminin Miraç Kandili’ni tebrik eder, hayırlar ve güzellikler getirmesini dilerim” dedi.

Kastamonu Belediye Başkanı Op. Dr. Rahmi Vidinlioğlu’nun Miraç Kandili Mesajı

“Mübarek üç ayların en kıymetli gecelerinden olan Miraç Kandili’ne erişmenin huzurunu yaşıyoruz. Hemşehrilerimin ve Türk-İslam Alemi’nin Miraç Kandili’ni en kalbi duygularımla tebrik ediyorum.

6 Şubat 2023 yılında yaşadığımız ve 11 ilimizin etkilendiği, binlerce insanımızı kaybettiğimiz deprem afetinin birinci yılında birlik ve beraberlik içerisinde yaraların sarıldığını görmek ülke olarak birbirimize olan bağlılığımızın bir göstergesidir. Deprem afetinde kaybettiğimiz tüm kardeşlerimize Cenabıhak’tan rahmet diliyorum. Yakınlarını kaybeden kardeşlerimiz başta olmak üzere milletimize baş sağlığı ve sabır diliyorum. Rabbim bir daha böyle felaketleri bizlere yaşatmasın.

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (S.A.V) semaya yaptığı hikmet yüklü yolculuğu olan Miraç gecesinde Rabbim dualarımızı ve ibadetlerimizi kabul buyursun.

Mübarek Ramazan ayının da müjdeleyicisi olan Miraç gecesinin dünyaya barış, sağlık ve huzur getirmesini Cenabıhak’tan niyaz ediyorum. Rabbim birlik ve beraberliğimizi daha da güçlü kılsın. Gecemiz mübarek olsun” dedi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.