Milletvekili Halil Uluay: “Pastırmadan Değil, İletişimden Kaynaklı Bir Kaza”
Kastamonu MÜSİAD Başkanı Sadık Kışlı ve 32 üyenin istifasıyla sonuçlanan “pastırma krizi”nin perde arkası netleşiyor. Milletvekili Halil Uluay, yaşananların bir “iletişim kazası” olduğunu söyledi. Şimdi gözler, iki tarafı buluşturacak uzlaşı görüşmesinde.

MÜSİAD’DA PASTIRMA KRİZİNDEN İSTİFAYA, İSTİFADAN DİYALOĞA: “KAZA” BÜYÜMEDEN ÇÖZÜLECEK Mİ?
MÜSİAD’daki pastırma krizi istifayla sonuçlandı. Halil Uluay, olayın iletişim kazasından kaynaklandığını belirtti. 37 Haber detaylarıyla aktarıyor.
Bir Pastırma, Bir Kriz, Bir İstifa
Kastamonu MÜSİAD Şube Başkanı Sadık Kışlı’nın Kastamonu pastırmasını tanıttığı video, kurumun Başkanlar Grubu’nda paylaşıldı. Kayseri Şubesi’nin ev sahipliğindeki toplantıda yaşanan ikram tartışması, basına farklı yansıyınca, MÜSİAD Genel Merkezi ile Kastamonu Şubesi arasında soğuk rüzgârlar esti.
Genel Merkez, toplantının “pastırma polemiğine” dönmesinden rahatsızlık duyarken, Kastamonu tarafı olayın “şehrin değerlerini anlatma çabası” olduğunu savundu.
Kriz büyüdü ve nihayetinde Başkan Sadık Kışlı ile 32 üye görevlerinden istifa etti.

Sadık Kışlı: “Haklının Değil, Güçlünün Sözü Geçiyor”
Kışlı, istifa açıklamasında sürecin bir vicdan muhasebesine dönüştüğünü belirterek şu ifadeleri kullandı:
“Bugün geldiğimiz noktada üzülerek görüyorum ki, haklının değil, güçlünün sözünün geçtiği bir süreçten geçiyoruz. ‘Olanda hayır vardır’ diyerek bu durumu metanetle karşılıyorum. MÜSİAD benim için hâlâ çok kıymetlidir. Kişiler de makamlar da geçicidir. Ancak hiçbir makam şehrimin değerlerinin üzerinde değildir.”
Bu açıklama Kastamonu kamuoyunda yankı bulurken, iş dünyasından “Kastamonu’nun onurunu savunan bir duruş” olarak yorumlar geldi.

Halil Uluay: “Pastırmadan Değil, İletişimden Kaynaklı Bir Kaza”
Kriz sonrası açıklama yapan Kastamonu Milletvekili Halil Uluay, gün boyu hem MÜSİAD Genel Başkanı Burhan Özdemir hem de Kastamonu Şube temsilcileriyle temas halinde olduğunu belirtti.
Uluay’a göre mesele, dışarıdan göründüğü gibi bir “pastırma çekişmesi” değil, tamamen bir iletişim eksikliği sonucu büyüyen bir yanlış anlaşılmaydı:
“Kastamonu Şube Başkanımız iyi niyetle yöresel bir ikramda bulunmak istemiş. Ev sahibi Kayseri Şubesi izin vermeyince konu kapanmış. Ancak daha sonra olay farklı biçimlerde yorumlanarak basına yansımış. Genel Merkez, Kayseri toplantısının değil pastırmanın gündem olmasına bozulmuş.”
Uluay, “Bu mesele bir disiplin değil, iletişim kazasıdır” diyerek, tarafların yeniden bir araya geleceğini ve krizin büyümeden çözüleceğini vurguladı.
Yeni Adım: Uzlaşı Görüşmesi Hazırlığı
Kastamonu haber kaynaklarının edindiği bilgilere göre, önümüzdeki günlerde MÜSİAD Kastamonu üyeleri ve Genel Merkez temsilcilerinin katılımıyla bir uzlaşı toplantısı yapılacak.
Milletvekili Uluay, “Cuma veya Cumartesi günü hem Kastamonu heyetini hem Genel Merkezi aynı masada buluşturup aradaki iletişim sorununu çözmeyi hedefliyorum” dedi.
Kastamonu iş çevrelerinde hâkim olan görüş ise net:
“Bu mesele bir krize değil, birliğe dönüşmeli.”
Pastırma değil, diyalog konuşulmalı.

Tatlı Rekabetin Gölgesinde Birlik Arayışı
Kastamonu ve Kayseri arasında başlayan “pastırma rekabeti”, kısa sürede bir kurum içi krize dönüştü.
Ancak son gelişmeler gösteriyor ki, taraflar artık kavgadan değil, iletişim ve diyalogdan yana.
Kastamonu Haber’in izlenimlerine göre, bu süreç MÜSİAD için bir sınav niteliğinde:
Birlik duygusunu kaybetmeden, şehirlerin yerel gururunu koruyabilmek.