enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Metroloji uyarıyor! Bugünün hava durumu nasıl olacak? (28.11.2023)

Son meteoroloji raporuna göre, ülkemizin genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava beklenmektedir. Ayrıca, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz kıyıları ile Samsun çevresinde yağmur ve sağanak yağış öngörülmektedir.

Metroloji uyarıyor! Bugünün hava durumu nasıl olacak? (28.11.2023)
28 Kasım 2023 09:10
A+
A-

Son meteorolojik değerlendirmelere göre; ülkemiz genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava beklenmektedir. Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz kıyıları ile Samsun çevrelerinde yağmur ve sağanak, İç Ege’nin yüksekleri, Batı Karadeniz’in iç kesimleri, Sivas ve Çankırı çevreleri ile Ankara’nın kuzey ve doğu ilçelerinde karla karışık yağmur ve kar yağışları öngörülmektedir. Kıyı Ege ve Kırklareli çevreleri ile İstanbul’un Avrupa Yakası’nda ise yağışların yer yer kuvvetli olması beklenmektedir. Sabah saatlerinde doğu kesimlerde yer yer pus ve sis olabileceği tahmin edilmektedir.

Hava sıcaklıkları, kıyı kesimlerde mevsim normalleri civarında, iç kesimlerde ise normallerinin 2-4 derece altında seyredecektir.

Rüzgar genellikle güneyli yönlerden esecek olup, Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu’da kuzeybatı ve batılı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette; Marmara ve Kıyı Ege ile zamanla Karadeniz’de güneyli yönlerden kuvvetli ve fırtına şeklinde (40-70 km/saat) esmesi beklenmektedir.

Kuvvetli yağış uyarısı yapılan bölgelerde sel, su baskını, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması önemlidir. Aynı şekilde, Marmara ve Kıyı Ege ile zamanla Karadeniz’de kuvvetli ve fırtına şeklinde beklenen rüzgar nedeniyle olası risklere karşı da dikkatli olunması önemlidir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.