enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Meteoroloji’den sağanak yağış uyarısı geldi!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü sağanak yağışlara karşı dikkatli olunması konusunda uyarıda bulundu.

Meteoroloji’den sağanak yağış uyarısı geldi!
10 Kasım 2023 08:34 | Son Güncellenme: 10 Kasım 2023 08:33
A+
A-

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün değerlendirmesine göre, ülke genelinde parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava bekleniyor. Kuzey Ege kıyıları, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzeyi, Edirne, Kırklareli ve Rize çevresi ile Artvin kıyılarında sağanak yağışlar ve gök gürültülü sağanak yağışlar öngörülüyor.

Bu akşam ve gece saatlerinde Çanakkale’nin güneyi ile Balıkesir’in batı kıyılarında yerel olarak kuvvetli yağışlar bekleniyor. Kuzeydoğu kesimlerde hava sıcaklığında 3 ila 5 derece azalma öngörülürken, diğer bölgelerde belirgin bir değişiklik beklenmiyor ve hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edecek.

Rüzgarın genellikle güneyli yönlere hafif esmesi beklenirken, Kıyı Ege’de bu gece saatlerinden itibaren güneyli yönlere kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi tahmin ediliyor.

Yağışların özellikle Çanakkale’nin güneyi ile Balıkesir’in batı kıyılarında kuvvetli olabileceği uyarısı yapılırken, olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği vurgulanıyor. Rüzgarın etkisinin artmasıyla oluşabilecek olumsuzluklara karşı da dikkatli olunması öneriliyor.

Bölge bölge hava durumu tahminlerine göre, parçalı ve yer yer çok bulutlu hava şartları devam edecek. Vatandaşlar, yağış ve rüzgar gibi hava durumu etkilerine karşı tedbirli olmalıdır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.