enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Meteoroloji Karadeniz için Alarm Verdi (İşte Pazar Gününün Hava Durumu)

Dün Batı Karadenizi felç eden yağışlardan sonra Meteoroloji genel müdürlüğü; Karadeniz kıyılarında özellikle Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin’de şiddetli sağanak beklendiğinden vatandaşların su baskınlarına karşı tedbirli olması gerekiyor denildi.

Meteoroloji Karadeniz için Alarm Verdi (İşte Pazar Gününün Hava Durumu)
4 Eylül 2022 06:59 | Son Güncellenme: 4 Eylül 2022 12:14
A+
A-

Özellikle dün Batı Karadenizde Kastamonu, Bartın ve çevre illerde etkili olan yağışlar Kastamonu ve Taşköprü’de hayatı felç etmişti. Bazı bölgelere yağan yumurta büyüklüğünde dolu araçlar meyve ve sebzelere büyük zararlar vermişti. Akşam saatlerinde Kastamonu merkez ve civarında etkili olan yağışlar dolasıyla dereler taştı, trafik felç oldu ve su baskınları özellikle giriş ve bodrum katları perişan etmişti.

Kastamonu’da dün akşamüzeri yağan yağmurdan sonra yaşanan sel felaketinden dolayı metrekareye 73,5 kilogram yağış düşmüştü. Kastamonu Belediye Başkanı Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu, yaşanan sel afeti sebebiyle 400 ev ve işyerini su bastığını belirtti.

PEKİ KASTAMONU’DA BUGÜN HAVA NASIL OLACAK?

Dün hayatı felç eden yağışlar bugün (Pazar) Karadeniz’in doğusuna kayıyor. Sabah saatlerinde parçalı bulutlu ama bölgesel yağışlar olacak öğlen saatlerinde sağanak yağış görünüyor. İkindi ve akşam saatlerinde ise hafif güneşle birlikte parçalı bulutlu bir hava bekliyor. Bugün ki yağışların aşırı olmaması beklense de dünkü yağışlardan dolayı dikkatli olunması uyarısı yapıldı.

 

Kastamonu’da Bir Köye Yumurta Büyüklüğünde Dolu Yağdı

KASTAMONU 5 (BEŞ) GÜNLÜK HAVA DURUMU TAHMİNİ

DOĞU KARADENİZ İÇİN ALARM VERİLDİ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre; bugün pazar sabah saatlerinden itibaren Doğu Karadeniz kıyılarında görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, Giresun’un doğu, Trabzon’un batı ve doğu ilçelerinde kuvvetli, Rize çevrelerinde çok kuvvetli ve şiddetli, Artvin’in kıyı kesimlerinde ise yer yer aşırı şekilde olacağı tahmin edildiğinden uyarı yapıldı.

Su baskını, sel, heyelan, yıldırım, yerel dolu, kısa süreli fırtına ve ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor denildi.

AFAD UYARDI

AFET ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) sosyal medyadan açıklamada, “Meteoroloji’den alınan bilgilere göre, yarın özellikle öğle saatlerinde etkili olması beklenen yağışlar nedeniyle Rize ve Artvin illerimiz için Turuncu uyarı yapılmıştır. Vatandaşlarımızın yağışlar nedeniyle dikkatli ve tedbirli olmasını önemle hatırlatıyoruz” denildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.