enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Meteoroloji, 13 il için kritik bir uyarı yayınladı!

Meteoroloji’nin 16 Kasım hava durumu raporuna göre, Batı ve Doğu Karadeniz kıyıları, Bursa, Osmaniye, Ordu, Tunceli, Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak, Siirt ve Batman çevreleri ile Hatay kıyılarında yoğun yağış bekleniyor. Ayrıca, İstanbul dahil olmak üzere 13 il için sarı kodlu uyarı yapıldı.

Meteoroloji, 13 il için kritik bir uyarı yayınladı!
16 Kasım 2023 09:08
A+
A-

Ülke genelindeki hava durumuyla ilgili Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son değerlendirmelerine göre, bulutlu ve yağışlı bir dönem bekleniyor. Genellikle sağanak yağışlar görülecek, özellikle Batı ve Doğu Karadeniz kıyıları, Bursa, Osmaniye, Ordu, Tunceli, Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak, Siirt ve Batman çevrelerinde yoğun yağışlar olabilir.

Hava sıcaklıklarının kuzeybatı kesimlerde 2 ila 8 derece arasında azalacağı, diğer bölgelerde ise önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle güneyden esmesi beklenirken, Marmara ve Karadeniz’de kuzeyden hafif, yer yer orta kuvvette, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında ise kuvvetli esmesi öngörülüyor.

Yağışların şiddetli olabileceği bölgelerde ani sel, su baskını, yıldırım ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması tavsiye ediliyor. Ayrıca, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında kuvvetli rüzgar yaşanabileceği için tedbirli olunması öneriliyor.

Meteoroloji verilerine göre sıcaklıkların hızla düşeceği ve özellikle İstanbul dahil 13 il için sarı kodlu uyarı yapıldığı belirtiliyor. Hava durumu detayları şu şekildedir:

MARMARA BÖLGESİ: Parçalı ve çok bulutlu, genellikle sağanak yağışlı. Bursa çevresinde yağışların yoğun olabileceği belirtiliyor.

EGE BÖLGESİ: Parçalı ve çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde sağanak yağışlı.

AKDENİZ BÖLGESİ: Parçalı ve çok bulutlu, yağışlı. Antalya’nın batı ilçeleri hariç, aralıklı sağanak yağış bekleniyor.

İÇ ANADOLU BÖLGESİ: Parçalı ve çok bulutlu, kuzeybatı kesimlerinde yağmur ve sağanak yağışlı.

BATI KARADENİZ BÖLGESİ: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ BÖLGESİ: Çok bulutlu, sabah saatlerinde Samsun çevrelerinde, öğleden sonra ise genel olarak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU BÖLGESİ: Çok bulutlu, bölge genelinde yağışlı geçeceği öngörülüyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ: Çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren sağanak yağışlı. Batman ve Siirt çevrelerinde şiddetli yağışlar beklenebilir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.