enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Metabolizma Nasıl Hızlandırılır? (Metabolizmanızı Hızlandırmanın 5 Yolu)

Metabolizmanızı artırmanın birçok farklı yolu vardır.

Metabolizma Nasıl Hızlandırılır? (Metabolizmanızı Hızlandırmanın 5 Yolu)
4 Ocak 2023 16:27
A+
A-

Güne erken başlayın

Bir önceki gece iyi bir uyku çekerek güne başlayın. Yeterli süre ve daha kaliteli uyku, başarılı bir şekilde kilo verme şansının artmasıyla ilişkilidir. 2 Yoğun programınız için bol enerjiye sahip olmanızı sağlayacaktır.

Zihninizi sağlığınıza ve esenliğinize odaklamak için kahvaltıdan önce bir sabah esnemesi ile güne merhaba deyin.

Ne giydiğiniz kadar basit bir şey, sonraki yiyecek ve hareket seçimlerinizi günün geri kalanında etkileyebilir. 3 İçinde kendinizi iyi hissedeceğiniz rahat giysiler seçin. Hareket özgürlüğü sağlayan esnek giysiler, fırsatlar ortaya çıktıkça aktif olmanızı sağlayacaktır.

İş Yerinde Metabolizmayı Hızlandırın

Birçok insan için iş, günün önemli bir bölümünü alıyor. Özellikle kilo vermek için yeterli kalori yakmayı umuyorsanız, işte metabolizmanızı yüksek tutmanın önemini hafife almayın.

İş başında metabolizmanızı nasıl hızlandırabilirsiniz? Hareketsiz bir işte çalışıyorsanız, gün boyunca mini aktivite molaları planlamak sizi koltuğunuzdan kaldırıp daha fazla hareket etmenize yardımcı olacaktır. Düzenli hareket sadece kilo vermeye yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda üretkenliğinizi ve eldeki göreve konsantre olma yeteneğinizi de artırır.

Evde Daha Fazla Hareket Edin

Evinizi temizlerken metabolizmanızı hızlandırabileceğinizi biliyor muydunuz ? Hareket aralığınızı artırmak ve kalp atış hızınızı artırmak için ev işlerini yapma şeklinizi değiştirin. Ne kadar çaba harcadığınıza bağlı olarak, bazı ev temizliği rutinleri geleneksel bir egzersiz kadar faydalı olabilir.

Evde yapılacak basit değişiklikler, günlük yaşamınıza daha fazla aktivite katarken aşırı yemeyi azaltmanıza da yardımcı olabilir.

Akıllı yiyin

Bazı yiyeceklerin daha fazla kalori yakmanıza yardımcı olduğunu duymuş olabilirsiniz. Teknik olarak bu doğru olsa da ” metabolizma hızlandırıcı besinler ” sanıldığı kadar yakıcı değildir.

Yiyecekleri çiğneme, sindirme ve saklama süreci vücudunuzun kalori yakmasını gerektirir. Protein içeren yiyeceklerin  sindirimi daha zordur ve özellikle güç antrenmanı yapıyorsanız kas kütlesinin büyümesini destekler. Vücudunuz ayrıca lifi çiğnemek ve parçalamak için daha çok çalışmak zorundadır.

Egzersiz yapmak

Egzersiz, muhtemelen metabolizmanızı değiştirmenin en etkili yoludur . Yoğun bir egzersiz programı, bir seanstan sonra saatlerce metabolik motorunuzu çalıştırır. Fiziksel aktivitede yeni olsanız bile, başlangıç ​​seviyesinde egzersiz yapmanın birçok faydası vardır .

Kas inşa eden direnç eğitimi, uzun vadeli metabolizma hızlandırıcı etkiler için özellikle yararlıdır. 12 Başlangıç ​​düzeyindeki egzersizler bile güç oluşturur, kalori yakar ve sağlığınızı iyileştirir. Güçlü bir egzersize hazır değilseniz, daha sade bir egzersiz programından kaçınmanız için hiçbir neden yoktur.

Bu makale yalnızca bilgilendirme amaçlıdır ve tıbbi tavsiye verme amacı taşımamaktadır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.