enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

LPG’ye Zam Geliyor

Akaryakıt kalemlerinden LPG’ye (Otogaz) bu gece yarısı zam geliyor. Sektör kaynaklarından elde edilen bilgiye göre, zammın 30 kuruş olması bekleniyor.

LPG’ye Zam Geliyor
11 Ocak 2022 11:17
A+
A-

Dolar kurundaki düşüşe rağmen akaryakıt fiyatlarına zam üstüne zam gelmeye devam ediyor. Benzin ve motorine geçen hafta gelen zamların ardından bu gece yarısı LPG’ye (Otogaz) zam geliyor. Akaryakıt sektörü kaynaklarından elde edilen bilgilere göre zammın 30 kuruş olması bekleniyor.

Dar gelirli vatandaşların çok tercih ettiği LPG fiyatlarına gelen zamların ardından sektör kaynakları otogazda satış miktarının yüzde 25 kadar azaldığını vurguluyor.

Sektör kaynakları yeni bir zammın gündeme geldiğini belirterek, “Genelde, otogazı dar gelirliler yakıt olarak tercih ediyor. Otogaza, son dönemde peş peşe zam yapıldı. Fiyatı, çok arttı. Dar gelirli vatandaşların bir bölümü LPG alımını büyük ölçüde kesti. Bazıları da yakıt olarak LPG’den benzine geçti. Günlük bazda, LPG satışlarında gerileme yüzde 25’i buldu. Bu çerçevede 30 kuruşluk bir artış söz konusu” ifadelerini kullanıyor.

Öte yandan 2022’nin ilk gününde, benzin fiyatlarına 1,21 TL, motorin fiyatlarına 1 TL 29 kuruş, LPG’ye ise 0,78 kuruş zam gelmişti.

LPG litresi İstanbul’da 9,06 TL’den, Ankara’da 9,03 TL’den İzmir’de 8,86 liradan satılıyor.

LPG’de devletin 0,78 TL’lik bir ÖTV alacağı bulunuyor. Gelecek 30 kuruşluk zamla birlikte devletin alacağı 1 TL 8 kuruş civarına çıkacak.

Bu durum gelecek indirimlerin, devletin alacağı kapanana kadar pompa yerine ÖTV’ye yansıyacağı anlamına geliyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.