enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Kolesterolü Doğal Olarak Düşüren 5 Gıda

Daha sağlıklı bir kalp için bu çok yönlü yiyecekleri diyetinize ekleyin.

Kolesterolü Doğal Olarak Düşüren 5 Gıda
31 Ağustos 2022 22:23
A+
A-

Kolesterolü düşürmeye yardımcı olarak lanse edilen bazı yiyecekleri muhtemelen görmüşsünüzdür . Fakat diyet ve kolesterol tam olarak nasıl bağlantılıdır?

Bir dakikalığına geri dönelim. Kolesterol konusunda hızlı bir tazelemeye ihtiyacınız varsa, hepimizin vücudumuzda iki doğal türü vardır: HDL, “mutlu” veya iyi tür ve LDL, “berbat” tür. Genel olarak, yüksek bir HDL’ye sahip olmak sağlıklıdır, yüksek bir LDL’ye sahip olmak ise kalp hastalığı riskinin artmasıyla bağlantılıdır.

Bunun nedeni, LDL’nin arterleri tıkama ve sertleştirme eğilimindeyken, HDL, LDL’yi atardamarlardan atılmak üzere karaciğerinize taşır. HDL ayrıca kan damarlarına (sertleşmiş arterlerin ana habercisi) hasara karşı koruma sağlıyor gibi görünüyor.

Kolesterolü Doğal Olarak Düşüren 5 Gıda

İşte Doğal Olarak Kloestrolü Düşüren 5 Gıda;

Bakliyat

Bakliyatlar, hem tuzlu hem de tatlı yemeklerde tüketilebildiği ve tam fasulye, humus gibi püreler, bakliyat unları ve bakliyat bazlı makarnalar gibi ürünler dahil olmak üzere birçok formda bulunduğu için gerçekten çok yönlü gıda gruplarından biridir.

Avokado

Avokado hemen hemen her şeyle gider! Tam tahıllı tost üzerine sürün, smoothie yapın, omlet, frittata veya salataya ekleyin. Çorbaları, biberleri, balıkları, tavukları, fasulyeleri, humusları, kepekli tahılları veya sebzeleri süslemek için kullanın. Ayrıca atıştırmalık olarak çiğ sebzeli guacamole toplayabilir, fırında tereyağı yerine avokado kullanabilir ve hatta kremalı pudingler ve soslar haline getirebilirsiniz.

Yulaf

Yulaf, iyi bilinen bir kolesterol düşürücü süper besindir. Kahvaltıda yulaf, smoothieler halinde çırpılabilir ve taze meyvelerin üzerine serpilebilir, enerji topları haline getirilebilir. Ayrıca yulaf ezmesi tatlı olduğu kadar tuzlu olarak da servis edilebilir.

Yulaf ve yulaf unu, kurabiyeler, daha sağlıklı unlu mamüller ve tatlılar için tercih edebilirsiniz.

Badem

Bademi bütün olarak tüketmenin yanı sıra badem yağı ve badem ununu pek çok öğün ve ara öğünde kullanabilirsiniz. Badem yağını smoothielerde çırpın, yulaf ezmesi veya parfe ekleyin, tam tahıllı tost üzerine yayın veya dilimlenmiş meyvelerin üzerine sürün.

Yeşil çay

Kalp hastalığı riskini azaltmak için bir strateji, HDL’yi de düşürmeden LDL’yi düşürmektir.  Yeşil çay tüketiminin toplam kolesterol seviyelerini önemli ölçüde düşürdüğünü (7 mg/dL’den fazla) ve LDL değerlerini önemli ölçüde düşürdüğünü (2 mg/dL’den fazla) tespit edildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.