enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Kışın vazgeçilmezi mandalina tezgahlara geldi! Fiyatı ne kadar?

Kış aylarının vazgeçilmezi mandalina, şimdi pazar tezgahlarında yerini aldı ve insanlar bu vitamin dolu meyveye büyük bir ilgi gösteriyor. Peki, bu lezzetli meyvenin fiyatı ne durumda?

Kışın vazgeçilmezi mandalina tezgahlara geldi! Fiyatı ne kadar?
20 Ekim 2023 19:13
A+
A-

Eskişehir’deki pazar esnafı, kış aylarında mandalinanın bol miktarda bulunacağını ve C vitamini açısından zengin bu meyveye olan talebin arttığını belirtti.

Kurtuluş Mahallesi’nde, Odunpazarı ilçesine bağlı bir pazarda mandalinanın kilosunun tezgaha göre 20 lira ile 40 lira arasında değiştiği gözlendi.

Pazarcı Fahrettin Basargeçer, bu yıl pazarlarda mandalinanın bol miktarda bulunduğunu ifade etti. Basargeçer, doktorların C vitamini alımını teşvik etmeleri nedeniyle mandalina satışlarının artmasını umduklarını dile getirerek,

“Bu aylarda insanlar çok hasta oluyor. Mandalina şu an rağbet gören meyvelerden. Doktorlar c vitamini yönünden mandalinanın zengin olduğunu söylüyorlar. Vücut direncinin yüksek olması için Özellikle grip, nezle gibi hastalıklara iyi geliyor. Bu sene mandalina bol olacak gibi görünüyor. Satışlarımızın artmasını umuyoruz. Vatandaşlar kış mevsiminde pazarlarda mandalina sıkıntısı çekmeyecek” dedi.

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.