enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Kastamonulu Gençler ‘Hayatı Keşfet’ Projesiyle İstanbul’u Keşfetti”

Kastamonu İnsani Hayat Derneği, İçişleri Bakanlığı onaylı ‘Hayatı Keşfet’ projesi kapsamında hafta sonu 20 genç ile İstanbul’a bir günlük kültür gezisi düzenledi. Gençler, İstanbul’un tarihi ve kültürel zenginliklerini keşfetme fırsatı buldu.

Kastamonulu Gençler ‘Hayatı Keşfet’ Projesiyle İstanbul’u Keşfetti”
22 Temmuz 2024 17:15
A+
A-

Gezi, Ümraniye’de Menta Cafe’de kahvaltıyla başladı. Ardından grup, Üsküdar’da Kız Kulesi, Beylerbeyi Sarayı, Çengelköy, Kuzguncuk ve Kuleli’yi ziyaret etti. Beykoz’da Otağ Tepe ve Tokatköy’ü gezen gençler, daha sonra Eyüp Sultan Türbesi’ni ziyaret etti.

Öğleden sonra Fatih ilçesinde Balat semtini gezen grup, İstanbul İnsani Hayat Derneği’ni de ziyaret etti. Fatih Camii, Ayasofya, Sultanahmet Camii, Gülhane Parkı ve Beyazıt Meydanı’nı da gören gençler, Harem’i ziyaret ettikten sonra günü Boğaz turu ile sonlandırdı. Geziye KASKON (Kastamonu Konfederasyonu) Gençlik Kolları Başkan Yardımcıları, İbrahim Çelik ve Bahar Koş’un riyasetinde gençler gezdirilerek güzel vakit geçirildi.

 Kastamonu İnsani Hayat Derneği Dernek Başkanı Abdullah Karamehmet, gezi sonrası yaptığı açıklamada, “Gençlerimize verdiğimiz değeri bu tür projelerle gösteriyoruz. Bu geziler, gençlerimizin tarih ve kültür bilincini artırırken, aynı zamanda kişisel gelişimlerine de katkı sağlıyor. Amacımız, gençlerimizin ufkunu genişletmek ve onlara yeni perspektifler kazandırmaktır,” dedi.

Karamehmet, bu tür projelerin gençlerin sosyal sorumluluk bilincini artırdığını ve toplumsal bağları güçlendirdiğini de sözlerine ekleyerek, destek olan herkese teşekkür etti.
Dernek, #HayatıKeşfet etiketiyle sosyal medyada gezi fotoğraflarını paylaşarak farkındalık oluşturmayı hedefliyor.

Yorumlar
  1. Gaffaroğlu dedi ki:

    Okurken güldüm, Kastamonuluların en az bildiği il İstanbul galiba onun için keşfetmeye İstanbula gelmişler.
    İstanbulun yarısı Kastamonulu zaten. 😀😀😀