enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Kastamonu Yerel Basın Can Çekişiyor (Altı Gazetenin Üçü Yayın Hayatına Son Verdi)

2022 Yılının son günlerinde el değiştiren ve yayın hayatına sürpriz biçimde son verem Kastamonu Gazetesi’nden sonra bir şokta 2023 Şubat ayının son günü geldi ve 3 yerel gazete daha yayın hayatını sonlandurdı.

Kastamonu Yerel Basın Can Çekişiyor (Altı Gazetenin Üçü Yayın Hayatına Son Verdi)
1 Mart 2023 07:11 | Son Güncellenme: 1 Mart 2023 07:58
A+
A-

Nasrullah, Sözcü ve Doğrusöz Gazeteleri 28 Şubat tarihi itibariyle yayın hayatına son verdiklerini duyurdu.

Uzun yıllardır Kastamonu merkezde günlük bir çok gazete çıkar ve yerel halk ile buluşup gündemi belirlerdi.

Hatta İnebolu, Taşköprü ve Tosya ilçelerinde de yerel gazeteler günlük ve haftalık olarak okuyucusuyla buluşur. Kastamonu’da yerel medya demek halkın gözü kulağı ve aynı zamanda hafızası demekti.

Kastamonu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erkan Yılmaz, konuyla ilgili açıklamayı sosyal medya hesabı üzerinden yaptı. Başkan Yılmaz, yaptığı açıklamada Nasrullah, Sözcü ve Doğrusöz Gazetelerine bugüne kadar gösterdikleri özverili çalışmadan dolayı teşekkür etti.


Kastamonu’nun önemli gazetecilerin İzzet Sarı “Vedalar Zordur” yazısında bu konuya değindi.

Gazeteci İzzet Sarı;

Yerel basın şehrin hafızasıdır. Yerel basın bir şehrin kültürü, gelmişi geçmişidir… Kastamonu’da yıllardır yayın yapan 6 günlük gazetemizden 3’ü maalesef 28 Şubat itibariyle kapanmış durumda.

41 yıldır yerel basına emek veren bir basın emekçisi olarak şimdiye kadar mesai yaptığımız tüm arkadaşlarımız adına bir teşekkür yazısı kaleme aldım. Yerel basın candır, sahip çıkmazsak geride kalanları da bir gün kaybederiz. Lütfen yerel basına hep birlikte sahip çıkalım…

Kastamonu Gazetesi 1969, Nasrullah Gazetesi 1986, Kastamonu Sözcü Gazetesi 2001, Doğrusöz Gazetesi 2011 yılından beri Kastamonu’da yayın hayatına devam ediyorlardı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.