enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Kastamonu Üniversitesi Dünya’da ve Türkiye’de En İyi Üniversiteler Arasına Girmeyi Başardı

2010 yılından itibaren alanlarında dünyanın en iyi üniversitelerinin belirlendiği listede 99 ülke ve bin 600’ün üzerinde üniversite bulunuyor. Listedeki üniversiteler bu yıl; eğitim/öğretim, araştırma, atıf, uluslararası görünürlük ve endüstri geliri gibi kriterler göz önüne alınarak hazırlandı.

Kastamonu Üniversitesi Dünya’da ve Türkiye’de En İyi Üniversiteler Arasına Girmeyi Başardı
23 Nisan 2022 16:17
A+
A-

Kastamonu Üniversitesi, SCImago tarafından araştırma, inovasyon ve sosyal kategoriler dikkate alınarak 2022 yılı için yapılan dünyanın en iyi üniversiteleri sıralamasında 706’ncı sırada yer alarak önemli bir başarıya imza attı.

Kastamonu Üniversitesi aynı zamanda Q1-Q4 arası kalite kategorisine göre de Q1 kategorisinde yer aldı.

Kastamonu Üniversitesi, “araştırma” alanında ülkemizdeki üniversiteler arasında 25’inci sırada yer alırken, dünyada 414’üncü sırada, “inovasyon” alanında ise Ülkemizde 36’ncı sırada, dünya sıralamasında 428’inci sırada yer aldı.

SCImago 2022 yılı sıralamasında dünyadaki farklı üniversitenin yer aldığı 4 bin 364 üniversite arasından ise Kastamonu Üniversitesi, 706’ncı sırada yer aldı.

Ülkemizde 132 üniversitenin yer aldığı listede ilk üç sırada Hacettepe Üniversitesi, Bilkent Üniversitesi ve Ankara ve İstanbul Teknik Üniversitesi yer alırken, Kastamonu Üniversitesi 35’inci sıraya yerleşmeyi başardı.

        Kastamonu Üniversitesi “Ormancılık” alanında Türkiye’de Zirvede Yer Aldı

Kastamonu Üniversitesi, alt bilim dalları dikkate alınarak yapılan sıralamada “ormancılık” alanında Ülkemizde birinci sırada yer alırken, dünyada 304’üncü sırada yer alarak önemli bir başarıya imza attı.

Kastamonu Üniversitesi ayrıca, Ülkemizdeki üniversiteler arasında çevre bilimleri alanında 18’inci sırada, biyoloji bilimleri alanında 21’inci sırada yer aldı.

Sıralamaya aşağıda bulunan bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

https://www.scimagoir.com/rankings.php?sector=Higher+educ.&country=TUR&ranking=

Bu başarıda emeği geçen bütün akademik ve idari personelimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.