Kastamonu Üniversitesi Büyümeye Devam Ediyor
2006 yılında kurulan Kastamonu Üniversitesi kurulduğu günden bu yana bünyesindeki 14 Fakülte, 3 Enstitü, 2 Yüksekokul ve 13 Meslek Yüksekokulu ile yükseköğretim alanında değer üretmeye ve son yıllarda hem Türkiye’de hem de Uluslarararası arenada büyümeye devam ediyor.
KİAD, Uluslararası Alan İndeksinde Taranmaya Başladı
Kastamonu Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin akademik yayın organı olan Kastamonu İletişim Araştırmaları Dergisi (KİAD), uluslararası alanda tanınan ERIH PLUS indeksinde taranmaya başladı.
Yayın hayatına 2018 yılında başlayan dergi, ASOS INDEX ve Ulakbim TRDİZİN tarafından indekslenmesinin ardından, ERIH PLUS’ta taranan bilimsel dergiler arasında yer almayı başardı.
Yılda iki kez yayınlanan KİAD, Haziran ve Aralık aylarında okuyucularla buluşuyor.
Kastamonu Üniversite Öğrencilerinden Büyük Başarı (327 Proje Kabul Edildi)
Kastamonu Üniversitesi İletişim Fakültesi RTS Bölümü Artık Akredite
Kastamonu Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü, İletişim Eğitimi Değerlendirme Akreditasyon Kurulu (İLEDAK) tarafından 2 yıl süreli akredite edildi.
İletişim Fakültesi eğitimin kalitesini tescillemek ve sürdürülebilirliğini sağlamak amacıyla başlatılan akreditasyon çalışmaları sonuç verdi.
Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü, İletişim Eğitimi Değerlendirme ve Akreditasyon Kurulu (İLEDAK) ekibinin yaptığı ziyaret, tutarlılık incelemeleri ve genel değerlendirmeler sonucunda İLEDAK kararıyla 2 yıl süreli akredite olmaya hak kazandı. Alınan belge ile bölümün ilgili kriterler çerçevesinde kalitesi tescillenmiş oldu.
İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muharrem Çetin, Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü’nün akreditasyon sürecini tamamladıklarını ve kaliteli eğitim vermek için uzun süredir çalışmalar yürüttüklerini belirtti.
Fakültenin tam teşekküllü stüdyosunda yapılan çalışmaların öğrencilerin kaliteli bir şekilde yetişmesine yardımcı olduğunu söyleyen Prof. Dr. Çetin, akreditasyon sürecinde İletişim Fakültesi’nin tüm öğretim üyelerinin ve araştırma görevlilerinin özveriyle çalıştığını vurguladı.
Kalitenin sürekli bir süreç olduğunu ve kalite faaliyetlerinin devam edeceğini de belirten Prof. Dr. Çetin, öğrencilerin teorik bilgilerini uygulamaya aktarmalarının kaliteyi yakalama noktasında önemli olduğunu ifade ederek, Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal’a desteklerinden ötürü teşekkür etti.
İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü Başkanı Doç. Dr. Ersoy Soydan, bölümlerinin akredite olmasının kendileri için gurur verici olduğunu ve tam donanımlı radyo ve televizyon stüdyolarına sahip olduklarını belirtti. Ayrıca sinema alanında da 9 yıldır birçok etkinlik gerçekleştirdiklerini söyledi.
Bu başarının tüm hocaların emeği ve ekip çalışması sayesinde gerçekleştiğine dikkat çekerek, öğrencilerin puan düzeyinin artmasına katkı sağlayacaklarını ifade eden Doç. Dr. Soydan, daha çok çalışmaları gerektiğini vurgulayarak, ekip ruhu içinde birbirine saygı ve sevgi duyan bir ortam yaratmaya çalıştıklarını söyledi.