Kastamonu Taşköprü’de Bir Günde Dört Vaka: İlçe Gündemi Peş Peşe Olaylarla Sarsıldı
Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde aynı gün içinde yaşanan silahlı saldırı, trafik kazası, tır devrilmesi ve orman yangını, ilçe genelinde büyük hareketliliğe neden oldu.

Silahlı Saldırıda 2 Kişi Hayatını Kaybetti
Taşköprü’nün Donalar Köyü’nde iki aile arasında yaşanan silahlı çatışma, ilçeyi yasa boğdu. Tarladan döndükleri sırada hedef alınan Sinan Abak (33) ve eşi Kadriye Abak (31), olay yerinde hayatını kaybetti. Cinayetle ilgili olarak 64 yaşındaki Necati A. gözaltına alınarak adli süreç başlatıldı. Olay, ilçe genelinde geniş yankı uyandırdı.
Kornapa’da Trafik Kazası: 1 Yaralı
Aynı gün Kornapa Köyü mevkiinde iki otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında bir kişi yaralandı. Yaralı vatandaş, olay yerine hızla ulaşan sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı.
Çördük Köyü Yakınlarında Tır Devrildi
Taşköprü ilçesine bağlı Çördük Köyü civarında odun yüklü bir tır devrildi. Kaza sonucu can kaybı yaşanmazken, devrilen tır nedeniyle yol bir süreliğine trafiğe kapandı. Olay yerine gelen ekipler yolun tekrar ulaşıma açılması için yoğun çaba harcadı.
Örhenli’de Orman Yangını Korkuttu
Örhenli Köyü Çança Mahallesi’nde çıkan anız yangını, çevredeki ağaçlara sıçrayarak büyüme tehlikesi oluşturdu. Taşköprü Belediyesi itfaiye ekiplerinin hızlı müdahalesi sayesinde yangın kontrol altına alınarak söndürüldü. Vatandaşlar ise benzer olayların yaşanmaması adına dikkatli olunması çağrısında bulundu.
Kastamonu Haber ekibimizin edindiği bilgilere göre, Taşköprü’de bir günde yaşanan bu olaylar hem yerel yönetimleri hem de vatandaşları alarma geçirdi. Yetkililer, ilçe genelinde güvenlik önlemlerinin artırıldığını ve olayların takibinin sürdüğünü bildirdi.