Kastamonu Kışa Tam Hazır: Kurumlar 7/24 Görev Başında
Kış sezonunun yaklaşmasıyla birlikte Kastamonu’da kurumlar tam teyakkuz halinde; 15 Kasım’dan itibaren zorunlu kış lastiği uygulaması başlıyor ve kapalı köy yolları için asılsız ihbarlara idari ceza uygulanacak.

Kış Koordinasyonu Masada
Kastamonu’da kışa hazırlık süreci hız kazandı. Valimiz Meftun Dallı başkanlığında düzenlenen toplantı, Afet Koordinasyon Merkezi’nde gerçekleştirildi. Toplantıya katılan kurumlar arasında; AFAD, Karayolları 15. Bölge Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı ve İl Özel İdaresi yer aldı. Toplantıda yaklaşan kış mevsimi öncesi alınacak tedbirler ve kurumlar arası koordinasyonun güçlendirilmesi ele alındı.
 Valimiz Dallı, “Kış şartlarının vatandaşlarımızın günlük yaşamını ve ulaşımı olumsuz etkilememesi için tüm kurumlarımız 7/24 esasına göre koordineli şekilde görevlerinin başında olacak” diyerek kararlı bir duruş sergiledi.

Zorunlu Kış Lastiği, Köy Yolu İhbârları ve Sağlık Tedbirleri
Kış hazırlıkları kapsamında birçok kritik adım duyuruldu:
Şehirlerarası yollarda zorunlu kış lastiği uygulaması 15 Kasım’da başlayacak.
Kapalı köy yollarının açılması için yapılan asılsız ihbarlara idari para cezası uygulanacak. Bu sayede ekiplerin zamanı doğru kullanımı hedefleniyor.
Yoğun kar ve don olayları öncesinde, diyaliz, doğum ve sürekli tedavi gören hastalar için İl Sağlık Müdürlüğü, ilçe sağlık müdürlükleri ve muhtarlar aracılığıyla erken yönlendirme ve bilgilendirme yapılacak.

 Bu adımlar, Kastamonu’da halk sağlığının korunması ve ulaşım altyapısının aksamadan işletilmesi açısından büyük önem taşıyor.
Karla Mücadele ve Trafik Güvenliği Tedbirleri
Toplantıda ayrıca, Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) kapsamında, AFAD’ın koordinasyonunda kurumların ekipleri, araç envanteri ve sorumlu personeller belirlendi. Böylece karla mücadele hazırlıkları tamamlanmış oldu.
 Aynı zamanda, kış boyunca yol, ulaşım ve trafik güvenliği denetimleri emosyet, jandarma ve karayolları ekiplerince kesintisiz devam edecek. Bu da Kastamonu halkının kış şartlarında mağduriyet yaşamaması için kritik bir güvence.
Kurumlar sahada 24 saat esasına göre görevde olacak. Ulaşımda yaşanabilecek aksaklıkların önüne geçilmesi, vatandaşların can-mal güvenliğinin sağlanması temel öncelik olarak belirlendi.

Vatandaşlara Çağrı: Hazırlıklı Olun
Kastamonu Valiliği, tüm kurumların hazır olduğunu duyururken vatandaşlara da sorumluluk düşüyor. Araç sahiplerinin 15 Kasım’dan itibaren geçerli olacak kış lastiği uygulamasına uygun hareket etmesi, köy yollarında yapılan asılsız çağrılardan kaçınılması ve sağlık durumu hassas olan kişilerin bilgilendirilmeye dikkat etmesi önem arz ediyor.
 Ayrıca hava koşullarının kritik olduğu dönemlerde trafik ve ulaşım kurallarına uyulması, zamanında bilgilendirme yapılması ve zorunlu haller dışında yollara çıkılmaması öneriliyor.
Kastamonu Haber ekibi olarak sizlere aktarıyoruz: Kastamonu kışa eksiksiz hazırlanıyor. Vatandaşlarımızın güvenliği için planlı ve koordine adımlar atılıyor. Kış koşullarının günlük yaşamı ve ulaşımı aksatmaması için şehir genelinde tüm kurumlar görev başında.
