enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Kastamonu Gübre fiyatları daha da artacak!

Kastamonu Gübre fiyatları daha da artacak!
1 Kasım 2021 14:32
A+
A-

Kastamonu Gübre Fiyatları tük Yurtta olduğu gibi daha da artacak. BOTAŞ’ın sanayi için doğalgaz tarifesine yaptığı yüzde 48’lik zam ile birlikte Türkiye’nin ikinci büyük gübre fabrikası TÜGSAŞ’ın Gemlik Amonyak tesislerini çalıştıramayacak.

Gübre fiyatları son dönemde aldığı zamlarla çiftçinin belini bükerken hükümet çare olarak ihracat sınırlaması getirmişti. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, çiftçinin belini büken gübre fiyatları ile ilgili olarak “Buğday, arpa, çavdar ve yulaf için 16 lira olan gübre desteğini 2021 yılı üretim için dekara 20 lira, 2022 üretim yılı için de dekara 32 lira olarak ödeyeceğiz. Diğer ürünlerde ise gübre desteklerini 2021 yılı üretim yılı için dekara 8 lira, 2022 üretim yılı için dekara 16 lira olarak ödeyeceğiz.” açıklamasında bulundu.

BOTAŞ ZAM YAPTI GÜBRE FİYATLARI ARTACAK

Tarım Bakanı çiftçiye dekar başına 2022 yılı için 32 lira gübre desteği vereceği açıklarken BOTAŞ’ta bugün sanayi için doğalgaz tarifesine yüzde 48 zam yaptığını duyurdu. Türkiye’nin ikinci büyük gübre fabrikası TÜGSAŞ’ın Gemlik Amonyak tesisleri uzun süredir Botaş’ın yeterli ve uygun fiyattan doğalgaz vermemesi nedeniyle çalıştırılamazken yeni zam ile tamamen şalter indirmesi bekleniyor.

 

 

Gübre üreticisi yeterli üretimi yapamadığı için, gübre ithalatına başlanırken çiftçinin kullandığı DAP ve ÜRE gübre fiyatları da dolar kurunun TL karşısında rekor kırması ile birlikte iyice zamlanmıştı.

Gübre fiyatları BOTAŞ’ın sanayi için doğalgaz tarifesine yaptığı yüzde 48’lik zam ile birlikte bir kez daha zamlanması bekleniyor.

 

Kaynak : www.milligazete.com.tr

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.