enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Kastamonu Adliyesi ve Taşköprü SGK’ya “Erişilebilirlik Belgesi” Verildi

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından Kastamonu Adliyesine ve Taşköprü Sosyal Güvenlik Kurumu Müdürlüğüne Erişilebilirlik Belgesi verilmesi uygun bulundu.

Kastamonu Adliyesi ve Taşköprü SGK’ya “Erişilebilirlik Belgesi” Verildi
10 Ekim 2022 20:42
A+
A-

Bu doğrultuda Kastamonu Valisi Avni Çakır tarafından Valilik toplantı salonu’nda Cumhuriyet Başsavcısı Ercan Ceylan ve Taşköprü Sosyal Güvenlik Kurumu İlçe Müdür Vekili Sümeyye Merve Yüksel’e Erişilebilirlik Belgesi” verildi.

Vali Avni Çakır; “Ülkemizde engelli ve yaşlılar başta olmak üzere hareketliliğinde kısıtlılık yaşayan herkesin toplumsal hayata katılımında, onları engellemeyen, tam tersine kolaylaştıran yaşam koşulları sağlayan bina, açık alan, toplu taşıma sistemleri, hissedilebilir yüzey, asansörler, zemin kayganlığının ölçülmesi gibi ilgili her konuda erişilebilirlik standartlarını taşıyan kuruluşlar Erişilebilirlik Belgesine sahip olabileceklerini” ifade etti.

Kastamonu Valisi Avni Çakır; Erişilebilir Kastamonu yolunda yaptıkları çalışmalar ile kurumlarını erişilebilir hale getirdikleri için Kastamonu Cumhuriyet Başsavcımıza ve Taşköprü SGK Müdürümüze teşekkür etti.

Ardından Vali Çakır, Erişilebilirlik Belgelerini takdim etti.

Erişilebilirlik; binaların, açık alanların, ulaşım ve bilgilendirme hizmetleri ile bilgi ve iletişim teknolojisinin, engelliler tarafından güvenli ve bağımsız olarak ulaşılabilir ve kullanılabilir olmasıdır.

ERİŞEBİLİRLİK NE DEMEK?

Erişilebilirlikle ile ilgili yükümlülüklerini yerine getirmediği tespit edilen gerçek ve özel hukuk tüzel kişilerine idari para cezası kesilebilir. Erişilebilirlik mevzuatına uygunluğu komisyonca belirlenenlere ise valilik tarafından Erişilebilirlik Belgesi verilir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.