enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Karpuzun Sağlığa Faydaları Nelerdir?

Karpuz, tatlı ve ferahlatıcı, düşük kalorili bir yaz atıştırmasıdır. Hidrasyon ve ayrıca vitaminler, mineraller ve antioksidanlar dahil olmak üzere gerekli besinleri sağlar.

Karpuzun Sağlığa Faydaları Nelerdir?
13 Nisan 2022 14:43
A+
A-

Tatlı ve sulu, yaz sıcağında susuzluğunuzu gidermek için mükemmel bir muamele. Bu büyük yuvarlak meyve, yeşil bir kabuğa ve parlak kırmızı ete sahiptir. Ayrıca antioksidanlar ve A ve C vitaminleri de dahil olmak üzere besinlerle doludur.

İşte karpuzun en önemli sağlığa faydaları;

Susuz Kalmanızı Önler

Yüksek su içeriğine sahip yiyecekler yemek, vücudunuza düzgün çalışması için ihtiyaç duyduğu suyu vermenize yardımcı olabilir. Karpuz %92 su içerir ve bu da onu günlük su alımı için mükemmel bir seçim yapar. Ayrıca, yüksek su içeriği nedeniyle,  düşük kalori yoğunluğuna sahiptir başka bir deyişle, toplam ağırlığı için çok az kalori. Karpuz gibi düşük kalorili yiyecekler yemek, daha uzun süre tok hissetmenizi sağlayarak kilo yönetimine yardımcı olabilir.

Kalp sağlığını iyileştirebilir

Karpuzdaki çeşitli besinler kalp sağlığını destekleyebilir. Kalp hastalığı dünya çapında önde gelen ölüm nedenidir. Diyet gibi yaşam tarzı faktörlerinin kan basıncınızı ve kolesterol seviyenizi düşürerek kalp krizi ve felç riskinizi azaltabileceğini belirtmekte fayda var. Karpuz ayrıca vücudunuzdaki nitrik oksit seviyelerini artırabilecek bir amino asit olan sitrülin içerir. Nitrik oksit, kan damarlarınızın genişlemesine yardımcı olarak kan basıncını düşürür (18). Karpuzdaki diğer kalp dostu vitaminler ve mineraller magnezyum, potasyum ve A, B6 ve C vitaminlerini içerir.

Karpuzun Sağlığa Faydaları Nelerdir?

Karpuzun Sağlığa Faydaları Nelerdir?

Cilt sağlığına yardımcı olabilir

Karpuzda bulunan A ve C vitaminleri cilt sağlığı için önemlidir. C vitamini yenildiğinde vücudunuzun cildinizi esnek ve saçınızı güçlü tutan bir protein olan kolajen yapmasına yardımcı olur. Bir inceleme, yiyeceklerden ve/veya takviyelerden daha fazla C vitamini alımının, kırışıklık ve kuru cilt geliştirme şansınızı azaltabileceğini buldu. A vitamini, cilt hücrelerinin oluşturulmasına ve onarılmasına yardımcı olduğu için sağlıklı cilt için de önemlidir.

Astım Önlemeye Yardımcı Olabilir

Bazı uzmanlar, serbest radikallerin astım gelişimine katkıda bulunduğuna inanıyor. C vitamini de dahil olmak üzere akciğerlerde belirli antioksidanların varlığı astım riskini azaltabilir.
Çalışmalar, C vitamini takviyesi almanın astımı önlemeye yardımcı olabileceğini doğrulamamıştır, ancak C vitamini açısından zengin bir diyet bir miktar koruma sağlayabilir.
Yaklaşık 154 gram ağırlığındaki bir fincan karpuz topları, 12,5 miligram C vitamini veya bir kişinin günlük ihtiyacının %14 ila %16’sını sağlar.

Sindirimi Sağlığımıza  Yardımcı Olabilir

Karpuz, sağlıklı sindirim için gerekli olan bol su ve az miktarda lif içerir. Lif, bağırsaklarınızı düzenli tutmanıza yardımcı olurken, su atıkları sindirim sisteminizden daha verimli bir şekilde taşır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.