enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Kâria Sûresinin Faziletleri, Anlamı, Şifası, Konusu, Gizemi ve Sırları

Kâria Sûresi; Mushaftaki sıralamada yüz birinci, iniş sırasına göre otuzuncu sûredir. Kureyş sûresinden sonra, Kıyâmet sûresinden önce Mekke’de inmiştir.

Kâria Sûresinin Faziletleri, Anlamı, Şifası, Konusu, Gizemi ve Sırları
9 Şubat 2023 07:50 | Son Güncellenme: 10 Şubat 2023 15:04
A+
A-

Kâria ne demek?

Mekke döneminde inmiştir. 11 âyettir. “Kâri’a”, vuran, çarpan, kapıyı çalan,yürekleri hoplatan şey demektir. Burada, kıyamet gününü ifade etmektedir.

Kâria Sûresinin Konusu

Sûrede bazı kıyamet tasvirlerine yer verilmekte, âhiret sorumluluğu bilinci aşılayan uyarılarda bulunulmaktadır.

“Korkunç ses” diye çevirdiğimiz kāria kelimesi sözlükte “şiddetle vurmak, çarpmak” anlamına gelen kar‘ kökünden türemiş bir isim olup kıyameti ifade eder. Arapça’da büyük felâket ve belâya da kāria denir.

Kıyamet dehşet verici halleriyle kalplere korku saldığı ve o günde suçlular cezaya çarptırıldığı için kıyamete kāria denmiştir. Bu âyetler, gerek üslûp gerekse anlam bakımından kıyamet olayının büyüklüğünü ve şiddetini ifade ettiği gibi kıyametin ne zaman meydana geleceğinin bilinemeyeceğini de göstermektedir.

 

Kâria Sûresinin Faziletleri, Anlamı, Şifası, Konusu, Faydası, Gizemi ve Sırları

Resûlullah (s.a.v) buyurdu ki: “Kim, Kâria sûresini okursa, kıyamet günü o sûre ile onun hayırlı amelinin tartısı ağır gelir.”

Her işin intizamı için, 100 defâ okunur.

Cenabı Hakk o kimseye kolay kazanabilme yollarını ihsan eder. Kâria suresini okumayı adet haline getiren kimse, her bakımdan emniyette bulunur.

Müslüman bir kul bu sureyi okuyup kıyametin dehşetini ruhunda hissetmeli, o gün için hazırlığını yani kulluk görevlerini eksiksiz yapmalıdır.

 

Âdiyât Sûresinin Faziletleri, Anlamı, Şifası, Konusu, Gizemi ve Sırları

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.