enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Karadeniz’de Hamsi Bereketi: Karadeniz ve Kastamonu’da Hamsi fiyatları Ne Kadar ?

1 Eylül’de Av yasağının kalkmasıyla birlikte Başta Trabzon, Rize, Samsun, Sinop, Kastamonu olmak üzere tüm Karadeniz’deki balık tezgahlarında hamsi bolluğu yaşanıyor. Kısaca Karadenizde bu yıl hamsi bereketi var.

Karadeniz’de Hamsi Bereketi: Karadeniz ve Kastamonu’da Hamsi fiyatları Ne Kadar ?
7 Eylül 2023 07:06
A+
A-

Kastamonu Haber ekibimizin araştırmasına göre; Balık av sezonunun başlamasıyla “vira bismillah” ile denize açılan Karadenizli balıkçılar, ağlar ve kasalar dolusu hamsiyle karaya döndüler.

Eylül ayından Mart ayı sonuna sofraların vazgeçilmezi olan hamsi, bugünlerde Karadeniz’de çok bereketli. Karadeniz’deki hamsi tezgahlarını hamsiler süslerken, balık fiyatları da ilgi çekiyor. Karadeniz suyunun biraz soğumasıyla lezzeti daha da artan hamsi bölgede sıkça tercih ediliyor.

KARADENİZ’DE HAMSİ FİYATLARI NE KADAR?

Trabzon, Rize, Samsun, Artvin, Ordu, Giresun, Sinop ve Kastamonu ilimizdeki tezgahlarında yerini alan hamsi, bereketiyle ve büyük boyutta olması dikkatlerden kaçmadı. 2023-2024 sezonunda hamsinin daha da bollaşacağını söyleyen balıkçılar, Karadenizde palamut olmadığından dolayı hamsileri boylarının biraz uzun olduğunu ve iri olduğunu söylediler. Kilogram fiyatı 35-40-45 TL’den satışa sunulan hamsi, halk arasında en çok tercih edilen balıklar arasında ilk sırada yer alıyor.

Balıkçıların ortak görüşü, “Bu sene denize açılan balıkçılardan aldığımız bilgilere göre hamsi çok bol olacak. ‘Karadeniz bu yıl hamsi kaynıyor’ Karadeniz adeta kan kırmızısı. Bugünlerde hamsinin kilosu 40 TL. Bu bollukta fiyatı daha da düşeceğe benziyor. Bu sene insanlar hem ucuz olmasından, hem de sağlıklı olmasından dolayı bol bol hamsi yiyecekler. Geçen sene palamut bereketi vardı. Bu sene ise hamsi bereketi var. Şu sıralar deniz suyu çok sıcak, onun için palamut gözükmüyor. Ufak hamsi de yok, genelde iri ve uzun hamsi var. Vatandaşımız hamsiye hasretini 3-5 kilo alarak gösteriyorlar” dediler.

Kaynak: Sosyal Medya Karadeniz Balıkçıları

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.