enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Karadeniz’de Bereket! Kastamonu’da Hamsi fiyatları düştü… (Balık fiyatları 2021)

Kış aylarında sofraların vazgeçilmez deniz ürünü hamsi Karadeniz’de bugünlerde bereketli. Bolca avlanan hamsi tezgahları süslerken balık fiyatları ile de dikkat çekiyor. Deniz suyunun soğumasıyla lezzeti de artan hamsi çokça tercih ediliyor. Hamsi fiyatları uzun bir aranın ardından sert düştü.

Karadeniz’de Bereket! Kastamonu’da Hamsi fiyatları düştü… (Balık fiyatları 2021)
30 Ekim 2021 12:20 | Son Güncellenme: 30 Ekim 2021 12:21
A+
A-

Kastamonu Balık Fiyatları

Karadeniz’de avlanan balıkçılar, bu sıralar hamside bolluk yaşandığı söyledi. Deniz suyunun soğumasıyla birlikte lezzeti de farklılaşan hamsinin şu an tam tuzlama zamanı olduğunu belirten balıkçılar vatandaşın bunu iyi değerlendirmesi gerektiğini söyledi.

 

HAMSİDE EN BEREKETLİ DÖNEM YAŞANIYOR

Trabzon’un Moloz mevkiindeki balıkçı esnafı, ilerleyen günlerde hamsinin her an kaybolabileceğine dikkat çekti. Hamsinin bol olmasının diğer balık çeşitlerine olan talebi azalttığını belirten balıkçılar sezon olarak hamside en bereketli dönemi yaşadıklarını belirtti.

KASTAMONU’DA BALIK FİYATLARI DÜŞTÜ

Balıkçı esnaflarından Mehmet Can Örseloğlu, balık fiyatları hakkında genel bilgi verdi. Hamsinin kilo fiyatının 10 TL’ye düştüğü söyleyen balıkçı Örseloğlu, balık fiyatların için şöyle konuştu:

 

“Hamsi şu an 10 TL, istavrit 15 TL, palamut 40-50 TL arası, mezgit 15-50 TL arasında değişiyor. Şu an vatandaşlar hamsiye yönelmiş durumda”

KARADENİZ’DE HAMSİNİN KİLO FİYATI

Balıkçı Emin Avcı ise “Hamsinin kilosu 10-15 TL arasında değişiyor. Şu an hamsinin en bol dönemi dolayısıyla vatandaş hamsiye daha çok rağbet gösteriyor. Şu an tam tuzlama zamanı hamsi her an gidebilir. Dolayısıyla deniz suyu soğuduğundan hamsi lezzet olarak daha da farklılaştı. Diğer balık çeşitlerimiz ise iri mezgit 50-60 TL, palamut 50-60 TL arası. Sargan 50-60 TL arası. Zaten hamsi olunca diğer balık çeşitlerinin satışı pek olmuyor. Vatandaş genelde hamsiyi soruyor hamsi alıyor. Hamsinin bir müddet daha devam edeceğini tahmin ediyoruz. Bu sıralar hamsi almanın tam zamanı vatandaş bunu değerlendirsin.” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.