enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Kara Kovan ve Çiçek Balının Sağlığa Faydaları nelerdir? (Bal hangi hastalıklara iyi gelir)

Bal sıklıkla gıda ve ilaç olarak kullanılan doğal bir besin olan ve şeker yerine kullanıldığında ise özellikle daha
sağlıklı olan balın sağlığımız açısından en önemli faydaları…

Kara Kovan ve Çiçek Balının Sağlığa Faydaları nelerdir? (Bal hangi hastalıklara iyi gelir)
22 Ocak 2024 11:02
A+
A-

Balın Sağlığa Faydaları nelerdir? Bal hangi hastalıklara iyi gelir? Bal nasıl yenirse faydalı olur?Canan Karatay bal için ne diyor? Günde kaç kaşık bal yenmeli? Kestane Balının faydaları nelerdir?

Bal sağlığa faydalı besinler içerir

Bal, çiçek nektarından arıların özel işlemleriyle toplanıp üretilen tatlı bir sıvıdır. Balın tadı ve rengi, balı topladıkları çiçeğin türüne bağlıdır. Besleyici olarak bir çorba kaşığı bal (21 gram) 64 kalori ve 17 gram şeker (fruktioz, glikoz, maltoz ve sukroz dahil) içerir. Bileşiminde neredeyse hiç lif, yağ ve protein yoktur. Ayrıca vücudun ihtiyaç duyduğu günlük vitamin ve mineral miktarının %1’inden azını içerir.

Ham bal antioksidanlar açısından zengindir

Ham bal, organik asitler ve fenolik bileşikler gibi birçok önemli antioksidan içerir. Bu bileşiklerin kombinasyonu bala antioksidan gücünü verir.

Baldaki antioksidanlar kan basıncını düşürmeye yardımcı olur

Bal, kan basıncını düşürücü etkisi olan antioksidan bileşikler içerir. Hem farelerde hem de insanlarda yapılan çalışmalar balın kan basıncını orta derecede düşürebildiğini göstermiştir.

Bal kolesterolü iyileştirmeye yardımcı olur

Yüksek LDL kolesterol seviyeleri, kardiyovasküler hastalık riskinin artmasında önemli bir faktördür. Aterosklerozun, yani atardamarlarda kalp krizlerine ve felçlere neden olabilen yağ birikintilerinin ana nedenidir. Bal bu konuda iyileştirici etkiye sahiptir.

Bal, trigliserit seviyelerinin azaltılmasına yardımcı olur

Yüksek kan trigliseritleri, kardiyovasküler hastalık için başka bir risk faktörüdür. Aynı zamanda tip 2 diyabetin önemli bir nedeni olan insülin direnciyle de bağlantılıdır. Trigliserit seviyeleri, şeker ve rafine karbonhidratların yüksek olduğu diyetlerde yükselme eğilimindedir.Özellikle şeker yerine düzenli olarak bal yemek, trigliserit düzeylerini düşürebilir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.