enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Kan Sulandırıcı Özelliği Olan ve Kanda Pıhtı Oluşmasını Önleyen Doğal Besinler

Bu haberimizde sizlere kan sulandırıcı ve vücudunuzda pıhtı oluşmasını önlemeye yardımcı 5 besinden bahsetmek istiyoruz. Öncelikle belirtmek isteriz ki bu besinler doğal yolla pıhtı oluşmasını önlemeye yardımcıdır ancak eğer herhangi bir sağlık sorunu nedeniyle pıhtı önleyici ilaç kullanıyorsanız bu besinleri kullanırken dikkatli olmalı ve hatta bu besinleri kullanmaktan kaçınmalısınız.

Kan Sulandırıcı Özelliği Olan ve Kanda Pıhtı Oluşmasını Önleyen Doğal Besinler
7 Mart 2024 20:17
A+
A-
Kan Sulandırıcı ve pıhtı Önleyici besinler için, Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. İlker Kiriş önemli bilgiler ve detaylar verdi.

KAN SULANDIRICI VE PIHTI ÖNLEYİCİ 5 DOĞAL BESİN

  Vücudumuzda pıhtı oluştuğunda kalp krizinden felce kadar birçok önemli sağlık sorununa neden olabilmektedir doğal yollardan tüketildiğinde vücudunuzda pıhtı oluşmasını önleyici 5 besinden biri sarımsaktır.
 Sarımsak özellikle içerdiği kükürt bileşenleri aracılığıyla pıhtı oluşmasını engeller. Ayrıca sarımsak içerdiği Sülfür E vitamini ve kükürt aracılığı ile saç sağlığımızı son derece faydalıdır. Ayrıca sarımsağın damar tıkanıklığına darlığına neden olan ateron plaklarının oluşmasını engellemeye yardımcı olduğu da belirtilmiştir sarımsak kolesterol düzeylerini ve kan yağlarını kontrol etmeye yardımcıdır bunun yanında kan şekerini dengeler ve Tip 2 diyabetten koruyucu etkisi vardır.
Zencefil pıhtı oluşmasını önlemeye yardımcı bir başka besindir zencefil kuvvetli anti inflamatuar yani yangısal reaksiyonları azaltıcı etkisi olan bir bitkidir zencefil Mide bağırsak sistemine oldukça faydalıdır mide ağrısı mide bulantısı ve taşıt tutmasına son derece faydalıdır. Bunun yanında ağrı kesici özelliği vardır. Adet ağrılarına ve eklem ağrılarına yani artrite karşı iyi gelir. Ayrıca zencefilin enfeksiyonlardan koruyucu etkisi vardır mantar enfeksiyonlarına karşı son derece etkili bir besin olduğu bilinmektedir.
Zerdeçal Kan pulcukları Yani trombositlerin bir araya gelerek pıhtı oluşmasını engeller zerdeçalın içindeki kurkumin maddesi doğal bir antienflamatuar yani yangısal reaksiyonları azaltıcı özelliği bulunmaktadır. Bunun yanında zerdeçal beyin kaynaklı nörotropik faktör düzeylerini arttırarak Alzheimer Demans depresyon gibi nörolojik hastalıklardan koruyucu özelliği vardır.
Ayrıca zerdeçalın metabolik sendrom kanser ve kalp damar hastalıklarından da koruyucu faydalı etkileri bulunmaktadır pıhtı oluşmasını engellemeye yardımcı bir başka besin üzüm çekirdeğidir.
Üzüm çekirdeği özellikle kollajen yapımını arttırdığı için kemik ve cilt sağlığı için önerilmektedir ciltte yaşlanma etkileri ve sarkmayı engellemeye yardımcıdır. Ayrıca güçlü bir antioksidandır içerdiği E vitamini göz sağlığı için son derece önerilmektedir ve son olarak da antioksidan etkisi aracılığıyla hasarlı ve zarar görmüş damarlar için faydalıdır ince varisleriniz için son derece yararlı olduğunu belirtebiliriz.
Son olarak Ginseng hem pıhtı oluşmasını önlemeye yardımcıdır hem de antioksidan etkilidir cinsel beyin fonksiyonlarını arttırır Ayrıca cinsel performansa da iyi geldiği bilinmektedir cinsel bağışıklık sisteminizi destekleyerek de sizin için son derece faydalıdır. Ginseng sizin enerji düzeyinizi arttırarak size zindelik verir. Sonuç olarak bu saydığımız 5 doğal besini tüketerek vücudunuzda pıhtı oluşmasını önlemeye yardımcı olabilirsiniz.
  Bunun yanında tekrar belirtmek isterim ki Herhangi bir sağlık sorunu nedeniyle ki bunlar kalp kapağınızın mekanik bir protezde değiştirilmesi kalpte ciddi ritim bozukluğu Şah damarınızda ileri derecede kalp koroner damarlarınızda ileri derecede darlık felç geçirmiş olmanız gibi bir takım nedenlerle düzenli olarak pıhtı önleyici ilaç kullanmak durumundaysanız bu besinleri kullanırken son derece dikkatli olmalı ve mutlaka ilgili doktorunuza danışmalısınız.
  Çünkü Örneğin komedin dediğimiz pıhtı önleyici ilaç kullanan bir kişi bu besinleri kontrolsüz bir şekilde tükettiğinde kanın pıhtılaşma düzeyini gösteren ınr dediğimiz değer çok yükselebilir ve kanamaya ciddi bir eğilim oluşabilir.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.