enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

İstanbul’da Piknik Yapılacak Yerler (İstanbul’da Nerede Piknik Yapılır?)

İstanbul’da piknik yapılacak en güzel yerler hakkında bilgi edinin. Şehrin stresinden uzaklaşabileceğiniz en özel mekanlar burada!

İstanbul’da Piknik Yapılacak Yerler (İstanbul’da Nerede Piknik Yapılır?)
27 Ağustos 2023 16:04 | Son Güncellenme: 27 Ağustos 2023 16:44
A+
A-

İstanbul, tarihi ve kültürel zenginlikleriyle olduğu kadar doğal güzellikleriyle de büyüleyici bir şehir. Avrupa Yakası’nda yer alan bu muhteşem şehir, piknik yapmak isteyenler için de pek çok seçenek sunuyor. İşte İstanbul Avrupa Yakası’nın saklı piknik cennetlerinden bazıları:

İstanbul’da nerede piknik yapılır?

1. Emirgan Korusu

Boğaz manzarasıyla ünlü Emirgan Korusu, renkli çiçekleri ve geniş yeşil alanlarıyla İstanbulluların vazgeçilmez mekanlarından biridir. Piknik yapmak için harika bir seçenek.

2. Büyük Çamlıca Tepesi

İstanbul’un en yüksek tepelerinden biri olan Büyük Çamlıca, hem muhteşem şehir manzarası sunuyor hem de piknik yapma imkanı sağlıyor. Piknik alanları ve seyir terasları ile unutulmaz bir gün geçirebilirsiniz.

3. Polonezköy Tabiat Parkı

Doğal güzellikleri ve tarihi dokusuyla ünlü Polonezköy, sessiz ve huzurlu bir piknik deneyimi sunuyor. Orman içi yürüyüş yolları ve göletler, doğa ile iç içe bir gün geçirmenizi sağlayacak.

4. Belgrad Ormanı

İstanbul’un en büyük yeşil alanlarından biri olan Belgrad Ormanı, piknik yapmak isteyenler için harika bir tercih. Doğal güzellikleri, yürüyüş yolları ve göletleri ile ünlüdür. Ayrıca çocuk oyun alanları ve kamelyalar da bulunuyor.

istanbulda-piknik-yapilacak-yerler-istanbulda-nerede-piknik-yapilir

5. Gülhane Parkı

Sultanahmet Meydanı’na yakın konumda bulunan Gülhane Parkı, tarihi atmosferiyle dikkat çekiyor. Piknik yaparken tarihi kalıntıları keşfedebilir, göl kenarında dinlenebilirsiniz.

6. Fenerbahçe Parkı

Deniz kenarında bulunan Fenerbahçe Parkı, geniş yeşil alanları, çocuk oyun alanları ve sahil şeridiyle piknik yapmak isteyenler için ideal bir nokta.

7. Küçükçekmece Gölü Sahili

Göl kenarında yer alan sahil, piknik yaparken serin bir esinti ve göl manzarası sunuyor. Ayrıca bisiklet yolları ve yürüyüş alanları da bulunuyor.

8. Beykoz Korusu

Boğaz’ın muhteşem manzarası eşliğinde piknik yapmak isteyenler için Beykoz Korusu ideal bir tercih. Yeşillikler arasında serin bir esinti eşliğinde dinlenmek isteyenler için huzur dolu bir mekan.

İstanbul'da Piknik Yapılacak Yerler (İstanbul'da Nerede Piknik Yapılır?)

9. Aydos Ormanı

Doğanın kucağında huzurlu bir gün geçirmek isteyenler için Aydos Ormanı mükemmel bir seçenek. Geniş yeşil alanları, yürüyüş parkurları ve manzarasıyla dinlendirici bir piknik deneyimi sunuyor.

10. Kayışdağı Tabiat Parkı

Kayışdağı, doğa yürüyüşleri ve piknik için mükemmel bir nokta. Geniş alanları ve temiz havası ile doğayla iç içe keyifli anlar yaşayabilirsiniz

İstanbul Avrupa Yakası, doğanın tadını çıkarabileceğiniz ve şehrin karmaşasından uzaklaşabileceğiniz birçok güzel piknik alanına ev sahipliği yapıyor. Her biri kendi özel atmosferiyle sizi bekliyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.