enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

“İklim Değişikliğine Uyum ve Tarımsal Sulamada Su Tasarrufu”

Kastamonu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından düzenlenen, İklim Değişikliğine Uyum ve Tarımsal Sulamada Su Tasarrufu konulu panel, Kastamonu Valisi Avni Çakır’ın katılımı ile Şerife Bacı Öğretmenevinde gerçekleştirildi.

“İklim Değişikliğine Uyum ve Tarımsal Sulamada Su Tasarrufu”
9 Kasım 2022 19:04 | Son Güncellenme: 9 Kasım 2022 19:05
A+
A-

Kastamonu Haberleri

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başlayan panelde sinevizyon gösterimi yapıldı.

Panele Belediye Başkanı Op.Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu, İl Genel Meclis Başkanı Güray Parçal, Ankara Üniversitesi ve Kastamonu Üniversitesinden akademisyenler, kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı.

Program protokol konuşmaları sonrasında dört oturum şeklinde devam etti.

Oturum başlıklarından oluşan, “Tarımsal Sulamada Tasaruflu Su Kullanımı ile İklim Değişikliğine Uyum” konuları anlatıldı.

Bu kapsamda tarımsal sulama konusunda Tarım Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığınca hazırlanan“ Tarımda Tasarruflu Su Kullanma Programı” çerçevesinde ulusal düzeyde başlatılan eğitim seferberliği ile; üreticilerin kuraklık ve taşkın gibi iklim değişikliğinin olumsuz etkilerini en aza indirgeyerek, tarımsal sulamada suyun daha tasarruflu bir şekilde kullanılması hedeflenmektedir.

Kastamonu’da 2009 yılından bu yana 10 ilçemizde toplam 855 proje ( yağmurlama ve damla sulama) 7 milyon 617 bin TL hibe desteği verilmiştir.

Projeler ile toplam 17.382 dekar alanda kontrollü sulamaya geçilerek su israfının önüne geçilmiş oldu. Destekler devam edecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.