enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Büyük Enkaz Devraldı (Sizce Mahcup Olması Gerekenler Mahcup Olur mu?)

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, devir teslim töreninde, “Türkiye’nin, rasyonel (akılcı) bir zemine dönme dışında bir seçeneği kalmamıştır.” dedi. Bu ifadesiyle Şimşek, hükümetin bugüne kadar uyguladığı ekonomi politikasının akılcı olmadığını açıkça da dile getirmiş oldu.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Büyük Enkaz Devraldı (Sizce Mahcup Olması Gerekenler Mahcup Olur mu?)
18 Temmuz 2023 00:03 | Son Güncellenme: 18 Temmuz 2023 12:59
A+
A-

Peki normalde sayın Şimşek çıkıp bir plan, bir program açıklaması gerekmez miydi?

Hatırlarsanız 2001 krizinden sonra Kemal Derviş göreve geldiğinde yanılmıyorsam 20 madde acı reçete sunmuş ve bu maddeler TBMM’de kabul edilerek yasalaşmıştı. Ve yasalaşan bu maddeler çerçevesinde ekonomi yönetilmeye başlanmıştı. Yani önceden piyasaya ve halka biz bunları bunları uygulayacağız sizde hazır olun mesajı verilmişti. Haa bunlar doğru muydu derseniz maalesef doğru değildi ve Ak Parti hükümeti de bu Kemal Derviş modelini benimsedi ve uyguladı ve işte şimdi Türkiyemiz sıkıntı çekiyorsa sebebi o gün hayata geçirilen ve Ak Partinin 20 yıldır uyguladığı yanlış politikalar yüzündendir.

MEHMET ŞİMŞEK AÇIKLAMA YAPMASI GEREKİYORDU

Seçim sonrası birazda nazlanarak göreve gelen Mehmet Şimşek çıkıp bir plan ve program açıklaması gerekirdi. Örneğin vergilerin iki katına çıkmasını ve 15 Temmuz sabahı gelen zamları bizlerin önceden bilmemiz gerekirdi.

Aslında yeni Hazine Bakanı Mehmet Şimşek’in ekonomimizin geldiği durum hakkında açıklama yapması ve çözüm önerilerini ve planlarını sunması gerekiyordu. Ancak sayın Şimşek sadece görev teslim töreninde ARTIK “RASYONEL YANİ GERÇEK EKONOMİYE DÖNMEMİZ ŞART” diyerek rasyonel yani gerçek olmayan bir ekonomi uygulandığını itiraf ederek ve de daha sonra NASS OLAN FAİZİ yüzde 15’e çıkartarak aslında çok yanlış politikalar uygulandığını itiraf etmiş oldu. Bu faiz oranları her ay kademe kademe 35/40’lara kadar çıkacak büyük ihtimal. Temmuz ayı beklentisi yüzde 15’ten 20-22 bandına çıkması. Şimdi bu ne demek peki? Seçimden önce Mersin’e giden hükümetin seçimden sonra Kastamonu’ya doğru geri dönmesi demek. İşte bu kadar birbiriyle zıt bir politika. Hükümet, MB Politika faizini indirirken, bu ekonomik şartlarda faiz inmesi yanlıştır diyenleri DİN DÜŞMANI ilan edenler, şimdi ne düşünüyordur acaba?

Mehmet Şimşek şimdi çıkıp planlarını ve kısa ve uzun vadede yapılacakları anlatsa ki anlatması gerekiyor. Ancak bunu yaparken geçmiş hükümetin ne kadar kötü bir ekonomi yönettiği ve ve bu işi hiç beceremediği gün gibi ortaya çıkmış olacağından tüm zamlar ve vergiler sessiz sedasız geliveriyor. Daha da çok gelecek gibi. 15 Temmuz sabahı zam yapılır mı ya? Bu zamların adı olsa her halde ZAM DARBESİ olur.!

BİZİ PANDEMİ – SAVAŞ VE DEPREM DEĞİL İKTİDARIN AKIL ALMAZ POLİTİKALARI BU DURUMA GETİRDİ

İktidar ve destekçileri ekonominin kötü gidişini pandemi, savaş ve depreme bağlamaya ve kendi beceriksizliklerini kamufle etmeye çalışıyorlar.

Evet Pandemi etkiledi. Ancak pandemi tüm dünya’da etkili oldu. Tüm dünya ülkeleri bu işin altından nasıl kalktıysa sende o şekilde kalkmış olman gerekmiyor mu? Komşu ülkeler Yunanistan, Bulgaristan, Romanya, Gürcistan, Mısır ve İran’da veya diğer dünya ülkelerinde bizimkine benzeyen kriz yok. Peki bu ülkeler pandemi dönemini yaşamadılar mı?

Savaş Rusya ve Ukrayna arasında, savaşan bu iki ülkede dahi bizim kadar ekonomik kriz yok. Para birimleri bizim kadar değer kaybetmemiş. Yine bu iki ülkede enflasyon yüzde 15-20 arasında bizde yüzde 300’lere çıkmış sizce bu durumda savaş bahanesi doğru bir mazeret olur mu? Düşünsenize iki yıldır savaşan ülkenin ekonomileri bizden çok ama çok iyi.!

Gelelim depreme; 2001 krizi olduğunda Ak Parti iktidarı yerden yere vuruyordu. O zamanda 1999 depremi olmuştu. Niçin ya deprem oldu, bu kriz depremden kaynaklanmıştır falan demedi peki. Elbette depremin etkisi vardır. Ancak depremin etkisinden ziyade iktidarın yanlış politikalarının etkisi çok ama çok fazla olmuştur. Dolar ve Euronun artışını durdurmak için o kadar yanlış işler yaptılar ki, bu yanlış politikadan oluşan zararla değil 11 ilimiz, TÜRKİYE’nin tamamı inşa edilirdi. Ayrıca deprem sonrası dünyanın her yerinde milyonlarca dolar yardım geldi. Ve Türk halkı da gereğini yaptı. Depremde oluşan maddi yükten çok fazlası gelmiştir.

Elbette; binlerce insanımızın ölümü, yaralanması, kaybolması, yerinden yurdundan olması bunları hiç bir şeyle telafi edemeyiz. Ancak maddi yönünü iktidar kötü yönetimini örtmek için istismar ediyor.

ZAM ÜSTÜNE ZAM ZAM ÜSTÜNE ZAM

Seçimden önce bazı Ak Partili kardeşlerimiz yazdıklarımızdan ötürü “Ya siz yalan konuşuyorsunuz, kıskanıyorsunuz, ekonomiyi bilmiyorsunuz” diye arayarak, mesaj atarak veya yorum yaparak aslında “EKONOMİNİN ÇOK İYİ OLDUĞUNU” ve yakın zamanda her şeyin düzeleceğini belirtiyorlardı.

Seçimden sonra GELEN ZAMLAR, DÖVİZİN YÜZDE 50’ye varan artışı, VERGİLERİN YÜZDE ARTIŞI ve İLAVE VERGİLER gösterdi ki EKONOMİMİZ BİTMİŞ DURUMDA

Seçim öncesi bedava diye algı yapılan Doğalgazdaki ÖTV’ye %224 zam geldi. Seçimden önce Türkiye’nin her tarafından GAZ fışkırıyordu ama seçimden sonra anladık ki fışkıran GAZ değil VERGİ ve ZAMLARMIŞ.!

METİN KÜLÜNK NE DEMEK İSTEDİ?

15 Temmuz Zamları sonrasında Ak Partinin etkin isimlerinden eski milletvekili Metin Külünk Sosyal medya üzerinden ilginç bir paylaşım yaparak bu zamları yapanlar fetöcüdür derhal görevden alınmaları gerekir dedi. Benim anlayamadığım bu iktidar yeri geldiğinde Dünya lideri, Dünyaya diz çöktüren lider oluyor, ama yeri geldiğinde ise 21 yıldır iktidar oldu ülkede zamları başkaları yapıyor. Hem tüm fetöcüleri temizledik diyorlar hem fetöcüler zam yaptı diyorlar. Tabi “bunlara ve ne söylense inanacak bir kitle var nasıl olsa salla gitsin boş ver” diyorlar her halde. Allah sonumuzu hayretsin.

PEKİ ŞİMDİ BİRİLERİ MAHÇUP OLUR MU ACABA?

Biz seçimden önce seçim sonrası bu iktidar tekrar kazanırsa durumumuz daha felakete gidecek dedikçe; Bize “Siz bir şey bilmiyorsunuz Ekonomimiz çok iyi” diye ekonomi dersi verenler acaba biraz mahcup olurlar mı? Ben zannetmiyorum.

Çünkü onlar “EKONOMİNİN DEĞİL, İKTİDARIN VEZİRLİĞİNİ YAPIYORLAR.”

Ayrıca Kış ayı gelince “DOĞALGAZ BEDAVA MIYMIŞ, YOKSA 2-3 KAT DAHA PAHALIMIYMIŞ” bunu da yaşayarak göreceğiz inşallah.

DOĞALGAZI BEDAVA VEREN VERGİLERE YÜZDE YÜZ ZAM YAPMAAAAZ!

Seçimden önce doğalgaz bedava diyen iktidar seçimden sonra yeni vergiler ve vergilere yüzde yüz yapmaz. Eğer bunları yapıyorsalar

  “Ya seçimden önce Ya da seçimden sonra bizi kandırıyorlar” demektir.

Ak Parti iktidara gelir gelmez ne demişti Cennet mekan Erbakan hocamız; Ben bunları avucumun içi gibi bilirim. Bunlar çoluk çocuk, bunlar değil ülkeyi, LEBLEBİCİ DÜKKANI BİLE YÖNETEMEZLER.!

Ben demedim ‘yolunda olduğunuz ve kemiklerini hiç sızlatmadığınızı söylediğiniz’ Erbakan hocamız söyledi Erbakan hocamız.

Vesselam

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.