enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Hamilelikte Uzak Durulması Gereken 5 Yiyecek (Hamilelikte Uzak Durulması Gereken Besinler Nelerdir?)

Hamilelikte Uzak Durulması Gereken Besinler Nelerdir? Kendinizi ve bebeğinizi koruyabilmeniz için hamilelik sırasında kaçınmanız gereken yiyecekler burada.

Hamilelikte Uzak Durulması Gereken 5 Yiyecek (Hamilelikte Uzak Durulması Gereken Besinler Nelerdir?)
27 Eylül 2022 16:35 | Son Güncellenme: 27 Eylül 2022 18:22
A+
A-

Şu anda hamileyseniz, hamilelik sırasında hangi yiyeceklerden kaçınmanız gerektiğini merak ediyor olabilirsiniz. Besin açısından zengin, dengeli bir diyet yemek hamileyseniz çok önemlidir, ancak ne yiyip ne yiyemeyeceğiniz arasında gezinmek kafa karıştırıcı olabilir. Diyetinizi aşırı derecede kısıtlamamak önemlidir. Sağlıklı kilo alımı cenin gelişimini destekler ve bebeğinize hayata en iyi başlangıcı sağlar.

1. PASTÖRİZE EDİLMEMİŞ SÜT, PEYNİR VE MEYVE SUYU

Süt ve peynir mükemmel kalsiyum kaynakları olsa da, hamileyken hangilerini seçtiğinize dikkat etmeniz gerekir. Çiğ süt ve bazı peynir türleri, özellikle yumuşak çeşitler pastörize edilmez.  Pastörizasyon zararlı bakterileri öldürür.

2. ÇİĞ VEYA AZ PİŞMİŞ YUMURTA

Sabahları yumurta seviyorsanız, iyice piştiklerinden emin olmak isteyeceksiniz. Beyazları ve sarıları katılaşana kadar yumurta pişirerek yemenizde fayda var. Bunun nedeni, çiğ veya az pişmiş yumurtaların Salmonella gibi komplikasyonlara yol açabilecek zararlı bakteriler içermesidir . Yumurtalar, kolin gibi hayati besinlerle yüklüdür. Bunları tamamen atlamanıza gerek yok  bunun yerine iyi pişmiş yumurtaları tercih edin.

3. YIKANMAMIŞ SEBZELER

Tabağınızı çeşitli sebzelerle doldurmak, bol miktarda faydalı besin almanıza yardımcı olur – ve hamilelikle ilgili kabızlığı ortadan kaldırabilirler.

Ürününüzü tüketmeden önce iyice yıkamaya özen gösterin. Yıkanmamış yüzey, zararlı bakteri ve parazitleri taşıyabilir . Sebzenizi soyup pişirerek riski en aza indirin. Kirlenebilecek doğrama tahtalarınızı ve çalışma yüzeylerinizi yıkama konusunda dikkatli olun.

4. İŞLENMİŞ GIDALAR

Bebeğin büyümesine ve gelişmesine katkıda bulunmayan yiyecekleri sınırlayın. Bunlara şekerli içecekler, tatlılar ve patates cipsi dahil olabilir.

Küçük çocuğunuza hayata en iyi başlangıcı vermek için besleyici yiyecekler ile değiştirin.

5.KAFEİN

Kahve sabah rutininizin ayrılmaz bir parçasıysa, onu bu listede bulmak sizi hayal kırıklığına uğratabilir. Bunun nedeni kafeinin plasentayı geçmesidir, ancak fetüs henüz onu metabolize edemez. Bu, zararlı düzeylerde birikebileceği anlamına gelir.

Neyse ki, tavsiye kafein alımınızı ortadan kaldırmak yerine sınırlamanızdır, böylece küçük dozlarda tercih ettiğiniz kahvenin tadını çıkarabilirsiniz.

Bu makale yalnızca bilgilendirme amaçlıdır ve tıbbi tavsiye verme amacı taşımamaktadır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.