enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Günlük Yaşamda Daha Fazla Hareket Etmenin 5 Yolu

Egzersiz için zaman ayırmaya çalışırken bunaltıcı gelebilir. İşte daha fazla hareket etmenin bazı ipuçları…

Günlük Yaşamda Daha Fazla Hareket Etmenin 5 Yolu
13 Ekim 2022 17:15
A+
A-

Egzersizi gününüze nasıl sığdıracağınızı bulmaya çalışırken yalnız değilsiniz. Dinç kalabilmek, sağlığımızı ve gücümüzü koruyabilmek için egzersiz yapmak için zaman ayırmak gerekiyor.

Ve işte başka bir ipucu: Vücudunuzun hareket etmesini sağlamak için gün ve hafta boyunca birkaç bonus aktivite eklemeyi deneyin. Burada ve orada sadece birkaç dakika fazladan hareket, zaman içinde gerçekten birikiyor.

İşte yoğun programınızdan daha fazla zaman ayırmak zorunda kalmadan günlük yaşamda daha fazla hareket etmenin 5 yolu;

1. Merdivenleri kullanın

Bu çok sıkıcı ve bunu milyonlarca kez duydunuz. Yine de, bir nedenden dolayı en iyi ipuçlarından biridir. Asansör yerine merdiven çıkmak kalp atış hızınızı artırır, dengeye yardımcı olur. Eğer birkaç dakikanız varsa, bacaklarınızı güçlendirmek için bir adımın kenarından topuk yükseltmeleri yapabilir veya merdivenleri ikişer ikişer çıkabilirsiniz. Asansörü atla, vücudun ve kalbin sana teşekkür edecek.

2-) TV izlerken egzersiz yapın

En sevdiğiniz programları izlerken yerinde veya koşu bandında yürüyün veya koşun, ağırlık kaldırın. Bölümler arasında biraz aktivite ile bir TV dizisini izleyin. Veya reklam aralarında şınav veya zıplama yapabilirsiniz.

3-) Evde çalışırken daha fazla hareket edin

Mümkün olduğunda toplantıları beş dakika kısaltmaya başlayın ve bu süreyi ip atlama veya mekik gibi bazı temel kuvvet egzersizleri yapmak  için kullanın. 

4-) Hava güzel olduğunda bunu değerlendirin

Açık havada olmak, egzersizi daha kolay bir şekilde yapmanıza yardımcı olabilir, Hava güzel olduğunda, mahallenizde yürüyüşe çıkın veya bisiklete binin.

5-) Masanızda Gerin

Kan akışı ve dolaşımın yanı sıra omurga sağlığı ve genel esneklik için oldukça faydalıdır. Günlük rutininize dahil edebileceğiniz, genel olarak sağlığınız için büyük bir fark yaratan ve genellikle diğer görevleri yerine getirirken bile yapabileceğiniz çok sayıda oldukça etkili küçük değişiklik vardır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.