enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Güneşlenmenin Faydaları Nelerdir? (Güneş hangi hastalıklara iyi gelir?)

Günde kaç dk Güneşlenmeli? Güneş ışığı hangi hastalığa iyi gelir? Güneşin olumlu etkileri nelerdir?
En fazla kaç saat Güneşlenmeli? Güneş insanları mutlu eder mi? Güneşte kalmak kilo verdirir mi? Kastamonu Haber ekibimiz en çok merak edilen Güneşin faydalarını sizler için araştırdı.

Güneşlenmenin Faydaları Nelerdir? (Güneş hangi hastalıklara iyi gelir?)
17 Haziran 2023 00:03 | Son Güncellenme: 16 Haziran 2023 11:51
A+
A-

D Vitamini Desteği

Güneşlenme, kemiklerin güçlenmesini sağlar. UV ışınları ciltte D vitamini üretimini destekler. Bu vitamin aynı zamanda fosfor ve kalsiyumun bağırsakta emilimini kolaylaştırır. D vitamini sayesinde diş ve kemik sağlığının desteklenmesi mümkündür.

Cilt Sağlığını Teşvik Eder

Güneşlenmenin faydaları arasında bir diğeri de cilt sağlığının teşvik edilmesidir. Sivilce probleminiz var ise güneş size yardımcı olabilir. Günde yarım saat kadar güneşlenmek, cildinizin görünümünü iyileştirmek adına yeterlidir. Önemli olan ise sabah ve öğleden sonra güneşlenmeyi tercih etmektir.

Bağışıklık Sistemini Güçlendirir

Güneşli bir tatil sonrasında kış aylarında daha az soğuk algınlığı ve grip yaşarsınız. Güneş, bağışıklık sistemini güçlendirdiği için hastalıklara yakalanma riskinizi düşürür.

D Vitamini Kan Basıncını Düşürür

Güneşli iklimlerde yaşayan insanların kalp ve damar hastalıklarından muzdarip olma riski düşüktür. Güneş, derideki kan dolaşımını artırarak tansiyon değerlerini iyileştirir. Ayrıca metabolizmayı da kuvvetlendirir.

Kolesterolü Dengeler

Güneşlenmenin faydaları, kolesterol üzerinde de etkilidir. Bu sebeple de güneşlenmek, kötü kolesterol düzeylerini düşürür.

Kanseri Önler

Daha az güneş ışığı alan ülkelerde kanser vakaları daha fazladır. Akdeniz ülkelerinde kolon kanseri, meme kanseri gibi hastalıkların görülme ihtimali daha düşüktür. D vitamini koruması sağlayan güneş, tümörlere karşı savaşma kabiliyetine sahiptir. Güneş ışığı sadece meme ve kolon kanserine karşı değil, diğer pek çok kanser türüne karşı koruma oluşturur.

Ruh Halini İyileştir

Güneş ışığı altındayken yaşamın iyi yönlerini görmek çok daha kolay olur. Depresyon, yorgunluk ve stres gibi durumları uzaklaştırır. Aynı zamanda uyku kalitesini iyileştirir. Cinsel davranışın düzenlenmesine destek olan hormonları artırır.

Uyku Kalitesini Yükseltir

Güneşlenmenin faydaları arasında uyku kalitesini iyileştirmesi de yer alır. Güneşlendikten sonra gece uykusu çok daha kaliteli ve uzun olur. Geceleri uyumakta zorluk yaşayanlar için gün içinde güneşlenmeleri önerilir.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.