enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Güncel altın fiyatları yorumları: Gram ve çeyrek altın fiyatı kaç lira?

Güncel altın fiyatları yorumları vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Peki gram ve çeyrek altın kaç lira oldu? İşte altın fiyatları…

Güncel altın fiyatları yorumları: Gram ve çeyrek altın fiyatı kaç lira?
3 Ağustos 2022 09:16 | Son Güncellenme: 3 Ağustos 2022 09:17
A+
A-

Güncel altın fiyatları yorumları vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Pelosi’nin Tayvan ziyareti üzerine ABD ve Çin arasında yükselen jeopolitik gerilimler nedeniyle yatırımcılar yönünü güvenli liman olarak bilinen altına çevirirken Çarşamba gününe yine gram altın fiyatı kritik eşiğin üzerinde başladı.

GRAM VE ÇEYREK ALTIN FİYATI KAÇ LİRA?

Gram altın fiyatı 1.019 TL’den satılırken çeyrek altın fiyatı 1.660 TL oldu.

Cumhuriyet altını 6.622 TL’den satılarak işlem görüyor.

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI YORUMU

Güncel altın fiyatları yorumları ise uzmanların görüşlerine göre şu şekilde:

Altın, bir önceki seansta dolar ve Hazine getirilerindeki gerilemenin ortasında %0,6 düştükten sonra Çarşamba günü ons başına 1.770$’a yükseldi. Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi’nin Tayvan ziyareti üzerine ABD ve Çin arasında yükselen jeopolitik gerilimler de metal için güvenli liman talebini destekledi. Salı günü, birkaç Federal Rezerv yetkilisinin enflasyonu kontrol altına almak için agresif sıkılaştırma planlarını sürdüreceklerinin sinyalini vermesiyle dolar ve ABD getirilerindeki keskin bir yükseliş altın fiyatlarını baskıladı. Louis Fed Başkanı James Bullard, meslektaşlarının görüşlerini yansıttı ve ekonominin yumuşak bir iniş gerçekleştirebileceğine olan güvenini belirtti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.